ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου υιοθετεί το Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου υιοθετεί το Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου συμμετείχε κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022           στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τίτλο «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα». Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία συνειδητών κληρονόμων της ελληνικής και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που θα εκτιμήσουν τη σπουδαιότητα των αρχαίων θεάτρων και ως ενεργοί πολίτες του μέλλοντος θα προστατεύουν και θα διασώζουν τα μνημεία.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος ομάδα οκτώ μαθητών και μαθητριών από την  Α΄ και την Γ΄ Γυμνασίου μελέτησε τη σχετική βιβλιογραφία του αρχαίου θεάτρου                 της Ηφαιστίας στη Λήμνο και οργάνωσε ξενάγηση η οποία πραγματοποιήθηκε από όλα τα μέλη στον χώρο του αρχαίου θεάτρου.

Στην αρχή του προγράμματος και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Θεατρικής Ομάδας του σχολείου για την παράσταση αρχαίου δράματος, οι μαθητές-ξεναγοί ανέλαβαν να παρουσιάσουν στον αρχαιολογικό χώρο ένα μέρος από το πληροφοριακό υλικό που είχαν συλλέξει στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Στο τέλος της  ξενάγησης διατυπώθηκαν κρίσεις και σχόλια ανατροφοδότησης και εντοπίστηκαν τα δυνατά και αδύνατα σημεία της δράσης.  Ως τελικό προϊόν δημιουργήθηκε ένα βίντεο από τους μαθητές στο οποίο περιλαμβάνεται και δραματοποίηση αποσπάσματος στάσιμου αρχαίου δράματος.

Στη συνέχεια το έργο των μαθητών-ξεναγών προβλήθηκε σε όλα τα τμήματα του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και των Αρχαίων από μετάφραση.

Ευχαριστούμε θερμά το Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου και τον φύλακα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ηφαιστίας για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ολοκλήρωση της δράσης.

Τα μέλη της Ομάδας είναι από τη Γ΄ τάξη: Καλογιάννη Ελένη, Κλέτσιος Θεόδωρος, Κουκουλίθρα Ειρήνη, Κωνσταντίνου Κυβέλη, Λιγδαρά Ελευθερία και από την Α΄τάξη:

Κονταρή Αδαμαντία, Μεργιά Χάρις, Μιχάκης Αντώνης

 

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/-Obo_5SADGk

 

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες του σχολείου μας στην ιστοσελίδα του: https://gym-livad.les.sch.gr/

 

 

 

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Χαριτίνη Φωτοπούλου, φιλόλογος

Ουρανία Χαλικιώτου, φιλόλογος

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button