Απόψεις

Το Ιστιοφόρο στο Λιμάνι: Απο που τα έσοδα του! Ποιας ηλικίας ειναι και ποιο το μεγαλύτερο Ταξιδι του

Η επισκεψιμότητα στο Ρωσικό Ιστιοφόρο,   που βρίσκεται στο Λιμάνι μας απο την Κυριακή 17/10/21,   είναι πολύ μεγάλη (φωτογραφία)  και αυτός είναι ίσως και ο λόγος  που παραμένει 3 μέρες πλευρισμένο στο Παλιό Λιμάνι της Μύρινας      .

Το πλοίο  είναι εντυπωσιακό και όλοι  θέλουν να το δουν και από μέσα. Η είσοδος είναι καλά οργανωμένη απο το Πλήρωμα και  τα παιδιά (με τους Γονείς τους) είναι αυτά που θέλουν να το επισκεφτούν.  Η είσοδος είναι  δωρεάν, με ένα μικρό σεντούκι μέσα στο πλοίο για να ρίξει ο καθένας τον όβολο του  (δεν είναι υποχρεωτικό) και έτσι  συγκεντρώνεται ένα ποσό για τα ταξίδια του πλοίου,  το οποίο δεν έχει κάποια κρατική ενίσχυση…  Κάνει  δε και τουριστικές διαδρομές  Αθήνα (Πειραιάς) Κυκλάδες – επιστροφή ,  με κόμιστρο 600 και 700 € !

Το Πλοίο δεν είναι της  χρονολογίας που γράφει στη Πρύμη, κάπου 1780,  αλλά αντίγραφο πλοίου  εκείνης της Εποχής…  Το Παρόν είναι κατασκευασμένο πριν  26 χρόνια όμως όλα,   Ξύλα, Πανιά, Σκοινιά, έγιναν   με υλικά εκείνης της παλιάς εποχής.

Το Πλοίο, όπως μας είπε ο Δημήτρης Μπουλώτης, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μελή του πληρώματος, ταξιδεύει κατά 90% με  πανιά (έχει δυο μικρές μηχανές για τις άπνοιες  και την είσοδο στα Λιμάνια)  και κάποτε  “κρόσαρε”  (διέπλευσε) τον Ατλαντικό. Θυμίζουμε ότι εχει μήκος 26 μ.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button