ΕπιλεγμέναΛήμνος

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας από Λήμνο και Άη Στράτη

Τα νησιά μας – Λήμνο και Άη Στράτη -, επισκέφθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στον προσωπικό της λογαριασμό ανήρτησε φωτογραφίες από την επίσκεψη αυτή και το μήνυμα της για την Ανάσταση.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:
Τη λαμπρή αυτή μέρα για την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό, την Κυριακή του Πάσχα, θέλησα να βρεθώ κοντά στους ακρίτες μας, στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Κοντά στους συμπολίτες μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που σε συνθήκες δύσκολες και με θυσίες προσωπικές διασφαλίζουν τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η 130 Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου βρίσκεται αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή άμυνας της πατρίδας από το 1959. Από την καθημερινή αυταπάρνηση και τον πατριωτισμό των πιλότων μας αντλούμε έμπνευση και αισιοδοξία, καθώς και επίγνωση της δύναμης του λαού μας. Κάποιοι από αυτούς έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.
Ο Υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς, ο «αεροπόρος του Αιγαίου», ήταν ο πρώτος ιπτάμενος που χάθηκε, τον Ιούνιο του 1992, σε εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο, πάνω από το νότιο ακρωτήρι του Άη Στράτη, που φέρει πια το όνομά του. Στο μικρό και γαλήνιο νησί, με την ανόθευτη ομορφιά, οι μνήμες είναι έντονες. Το Μουσείο της Δημοκρατίας κρατά ζωντανό το αποτύπωμα που άφησαν τα «πέτρινα χρόνια» της ιστορίας μας και μας υπενθυμίζει την αξεπέραστη αξία της δημοκρατίας και της πολιτικής ελευθερίας. Στη χώρα μας δεν χωρούν, εδώ και δεκαετίες, αποκλεισμοί και διώξεις φρονημάτων. Οι προκλήσεις για τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου είναι σήμερα αναπτυξιακές και κλιματικές, και ένα χαρμόσυνο νέο για τον Άγιο Ευστράτιο είναι ο προγραμματισμένος σχεδιασμός για τη μετατροπή του σε «πράσινο νησί», σε τόπο αυτόνομο σε ηλεκτρισμό και θερμότητα. Ιδιαίτερα σημαντικό για τη συλλογική μνήμη και ιστορία του νησιού είναι και το έργο αποκάλυψης του παλαιού οικισμού, ο οποίος καταστράφηκε στον σεισμό του 1968.
Γιορτάζουμε, δυστυχώς, και αυτό το Πάσχα σε συνθήκες πανδημίας. Ελπίζουμε όμως, βάσιμα, ότι σύντομα θα ανακτήσουμε πλήρως τη ζωή μας. Ότι θα μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε ξανά τα αγαπημένα μας πρόσωπα δίχως φόβους και αναστολές. Η άμεση ανταπόκριση στο πρόγραμμα των εμβολιασμών είναι η βασική προϋπόθεση για να επιτύχουμε το ταχύτερο την ανοσία της κοινότητας και να περάσουμε ένα πολύ πιο ελεύθερο καλοκαίρι.
Χριστός Ανέστη!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button