Επίκαιρα

Άστραψε και βρόντηξε το Ανδρώνι, που επεκράτησε στον … ανταγωνισμό !

Παραθέτω αρχικά τις εντυπώσεις  της Καίτης Σαπέρα, που “έζησε”  τα χθεσινά εκρηκτικά αναστάσιμα γεγονότα , αφού το σπίτι της είναι πολύ κοντά στον Αγιοπαντελέμονα. Γράφει:

Αστραψε και βρόντηξε στο Αντρώνι φέτος 2021 εν μέσω κορονοϊού στην Ανάσταση εξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα μόλις ακούστηκε το “Χριστός Ανέστη”.

Δεν κρατήθηκαν άλλο οι Αντρωνιάτες και όσα βεγγαλικά και αυτοσχέδια εκρηκτικά είχαν στην κατοχή τους, ίσως και από την περσυνή “άκαπνη” Ανάσταση τα άναψαν φέτος και ο ουρανός της περιοχής τυλίχτηκε σε κόκκινο σύννεφο η μυρουδιά του μπαρουτιού έφθασε ως τα Ρηχά Νερά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και του χρόνου με Δύναμη.   Καίτη Σαπέρα

 

Και ήταν έτσι ακόμα και για μένα που εκείνη την  ώρα, ήταν και νωρίς φέτος,  ήμουν στο Σταθμό, στην Πλατεία ΚΤΕΛ. Εκεί βεβαία δεν έφταναν οι θόρυβοι  απο τα “ετοιματζίδικα”  κροτιδάκια και τα πυροτέχνηματα, τα οποία περισσότερο είναι λάμψεις και θέαμα.  Αυτά τα έδειξε η Νατάσα (Ταραράκη) , σήμερα στο ΟΠΕΝ, μαζι και πολύ Λημνο… 8 ολόκληρα λεπτά !

Σε μένα, απο τον Αγιοπαντελέμονα  έφταναν κάθε τόσο, 10΄ περίπου, κατι “γεμάτες”  Βροντές, και εγώ που τα έχω ζήσει ήξερα τι και από που είναι…

Απ την Πλακούκλα ( ο υπερθετικός, της πλάκας)  στο Ύψωμα,  πάνω  απο την Εκκλησία. Σίγουρα ήταν “σωλήνες” γεμάτες μπαρούτι κλεισμένες στις άκρες,  που η έκρηξη  του μπαρουτιού  σμπαραλιάζει τις  σωλήνες και “απελευθερώνει” την έκρηξη και το Βρόντο, που έφτανε  έντονα μέσα στη Μύρινα.

Παλιά υπήρχε αντιμαχία ανάμεσα στις τρεις Ενορίες:  Ανδρώνι, Κάστρο, Τσάς, για το ποιος είχε τα “πρωτεία” σε αυτές τις Αναστάσιμες εκδηλώσεις, με το θόρυβο, βρόντο τον λέγαμε, που προκαλούσαν.

Οι Καστρινοί  δεν άντεχαν για πολύ σ αυτόν τον ανταγωνισμό, όμως οι Τσασνοί, δουλεμένα παιδιά, καθως είχαν και τους Μαϋτιανούς,    ήταν ισχυρός αντίπαλος για τους Αντρωνιάτες…

Οι Αντρωνιάτες είχαν ως πλεονέκτημα  το ύψωμα, απάτητο απο τους Χωροφύλακες, οι οποίοι κυνηγούσαν, που δέσποζε σε Κάστρο και Τσας.

Πάντως με την εικόνα που είδα στην τηλεόραση στο ΟΠΕΝ με τη Νατάσα και με την γραπτή  αναφορά στο  ΑΝΔΡΩΝΙ (φωτογραφία) μπορώ να πω ότι εκείνος ο “αγώνας” δικαιώνεται !

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button