ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Το Νοσοκομειο Λημνου “δηλώνει” έτοιμο αν υπάρξει Κρούσμα !

Η συνέντευξη τύπου,   που δόθηκε σήμερα 11/3 το μεσημέρι απο το Νοσοκομείο Λήμνου  και  τον Ιατρικό Σύλλογο  Λήμνου δια των εκπροσώπων τους,   ήταν  μια επιτυχημένη πρωτοβουλία, όχι  γιατι είχε ενημερωτικά να δώσει καινούρια και άγνωστα  στοιχεία για τη αντιμετώπιση του κοροναϊού αλλά γιατι είχε εκείνη την επισημότητα   ώστε να βγει προς τα έξω , προς τον κόσμο της Λήμνου, η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται  μια κρίσιμη υγειονομική κατάσταση.

Ο  Διοικητής του Νοσοκομείου  Παιδίατρους  Δημ. Κουμελάς και    ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου  Λήμνου,  Θωμάς Λούκας,  πλαισιωμένοι από τα στελέχη εκείνα του Νοσοκομείου που εμπλέκονται  άμεσα στην αντιμετώπιση από ιατρικής,  νοσηλευτικής και νοσοκομειακής   πλευράς,  της “κοροναϊκής” απειλής.

Το Νοσοκομείο,  όπως ειπώθηκε και το διαπιστώναμε,  έκλεισε απο χθες ολες τις  Εισόδους  πρόσβασης για το κοινό, πλην μιας, αυτής απο το νέο κτίριο,   η οποια είναι μονίμως   ελεγχόμενη, για  τους εισερχόμενους σε  ώρες επισκεπτηρίου.

Υπάρχει ένα θάλαμος, χαμηλής πίεσης,  κατάλληλα διαμορφωμένος για την  περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα.

Ο θάλαμος αυτός της χαμηλής πίεσης, δεν αφήνει η ατμόσφαιρα του χώρου να βγει προς  τα έξω, σε άλλους  χώρους το Νοσοκομεία παρασύροντας ιϊκό υλικό.

Γενικά,  για να μην μπούμε σε λεπτομέρειες,  το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι  για την αντιμετώπιση επιδημικών περιστατικών και σε οξυμένες περιπτώσεις που δεν μπορούν αντιμετωπιστούν εδώ,  υπάρχει πάντα η περίπτωση της αεροδιακομιδής.

Για άλλη μια φορα εγινε  λόγος για όλα τα προληπτικά μέσα ατομικής υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζουν ολοι  οι  πολίτες, δείχνοντας κοινωνική υπευθυνότητα,  όπως τονίστηκε,   και έγινε  εκτεταμένη αναφορά στις ενέργειες  που πρέπει να κάνει το άτομο εκείνο που θα διαπιστώσει συμπτώματα ίωσης:  βήχας, πυρετός κλπ,

Με τα συμπτώματα αυτά θα πρέπει να   επικοινωνήσει με τον Γιατρό  του  Νοσοκομείου, ή ιδιώτη Γιιατρο, όπως και με τηλεφωνικό νούμερο 1135 για να περιγράψει την   περίπτωση τους και να πάρει οδηγίες αν θα  παραμείνει στο σπίτι ή θα χρειαστεί  να επισκεφθεί το Νοσοκομείο, μια επίσκεψη του δεν πρέπει αν γίνεται “εύκολα” από το φόβο της εκεί πιθανής  επιμόλυνσης.  

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button