Απόψεις

Τροφές για τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά

Τροφές για τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά

Τροφές για αδέσποτα ζώα φιλοξενίας παρέλαβαν οι 38 Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για 32 τόνους ξηράς τροφής για γάτες και σκύλους που έστειλε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τη φροντίδα των αδέσποτων.

Υπήρχε πρόβλημα με τη σίτιση των αδέσποτων ζώων σε πολλές περιοχές, λόγω της πανδημίας. Οι τροφές δεν επιβάρυναν κανέναν Δήμο, ούτε το δημόσιο, διότι είναι δωρεά από την εταιρεία Hill΄s. η οποία δημιούργησε το πρόγραμμα “Hill’s Τροφή, Στέγη και Αγάπη” το 2002, για να παρέχει στους σκύλους και τις γάτες που βρίσκονται σε καταφύγια, διατροφή που βοηθά να παραμείνουν υγιή και χαρούμενα.

Η αποστολή της HILL’S είναι να βοηθά να εμπλουτίζονται και να επιμηκύνονται οι ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και των κατοικίδιων τους και πιστεύει ότι κάθε κατοικίδιο αξίζει να λαμβάνει την καλύτερη ποιότητα διατροφής, ειδικά κατά τη διάρκεια τέτοιων δύσκολων στιγμών. Μια τέτοια στιγμή ήταν η πανδημία (COVID-19) που μείωσε τα διαθέσιμα κεφάλαια στα καταφύγια ζώων, ειδικότερα σε μικρότερους οργανισμούς.

Για αυτό το λόγο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “animalsolidarity.gov.gr” του Υπουργείου Εσωτερικών και σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, δώρισε 32 τόνους προϊόντων Hill’s σε καταφύγια και σωματεία, μέσω των Δήμων σε όλη την Ελλάδα.

Με τα αδέσποτα τα δικά μας, τι γίνεται;

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button