Τι θα φάμε σήμερα – καβουρμάς Παλαίστρου σαγανάκι με αυγά
Τι θα φάμε σήμερα – καβουρμάς Παλαίστρου σαγανάκι με αυγά
Ο καβουρμάς είναι κομμάτια κρέας έτοιμο ψημένο μαζί με καρυκεύματα (αλάτι, πιπέρι, κομματάκια πιπεριά κ.ά.) και συσκευασμένος συνήθως σε χοντρό ρολό όπως η πάριζα. Τα σουπερμάρκετ τον έχουνε σε προθήκες με ψύξη μαζί με τα λουκάνικα και τα αλλαντικά. Συνήθως είναι από βοδινό ή χοιρινό κρέας, αλλά υπάρχει και με αγριογούρουνο (το ΑΒ-Βασιλόπουλος σίγουρα, επίσης και τα καταστήματα ντελικατέσεν). Επίσης κι από βουβάλι. Εάν δεν τον βρείτε, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ζαμπόν ή κορν-μπηφ.
Πάντως, συστήνουμε τον καταπληκτικό καβουρμά του Παλαίστρου από τη Λήμνο, εξαιρετικό, αγνό και παραδοσιακό. Μακράν ο πιο τέλειος. Πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι.
Είναι ένα από τα πιο γρήγορα στην παρασκευή φαγητά και ταυτόχρονα νόστιμο και πολύ θρεπτικό.
Μπορεί να σερβιριστεί είτε ως κύριο πιάτο είτε ως μεζές ούζου και τσίπουρου.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό καβουρμάς κομμένος σε χοντρές ροδέλες ενός εκατοστού.
5-6 αυγά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά τον καβουρμά.
Ρίχνουμε από πάνω τα αυγά – χωρίς να προσθέσουμε κάτι άλλο (αλάτι ή πιπέρι) διότι τα έχει ο καβουρμάς και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά, να μη σπάσει ο κρόκος των αυγών.
Μετά από 3-4 λεπτά μόλις τα αυγά ψηθούν, είμαστε έτοιμοι.
Συνοδεύεται με ένα ποτηράκι μπρούσικο κρασάκι Λήμνου.
Για επιδόρπιο, χαλβάς με σουσάμι ολικής άλεσης Αχιλλαδέλη.
καβουρμάς5.jpg