Ανακοινώσεις

“Τρόφιμο και πολιτική ” Και όμως εμπλέκονται !

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ με θέμα: “Τρόφιμο και πολιτική ”

Στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράψαμε φέτος τον Ιανουάριο η Διεύθυνση του ΙΕΚ Λήμνου με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 15/5/23 επιστημονική διάλεξη στο δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου από τον Πρόεδρο και καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Γκατζιώνη Κωνσταντίνο.

Θέμα ομιλίας: “Τρόφιμο και πολιτική ”
Την διάλεξη παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον οι σπουδαστές των Τμημάτων ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ Chef και
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Δ εξαμήνου στο πλαίσιο των μαθημάτων τους “Πρακτική Άσκηση”.

Η ομιλία, που είχε και βιωματικό χαρακτήρα, εστίασε στην αντίληψη των προϊόντων από τους καταναλωτές και τις παγίδες της διατροφικής αγωγής.

Επίσης έγινε επίδειξη και χρήση από τους σπουδαστές του καινοτόμου μηχανήματος καταγραφής συναισθημάτων και αντιδράσεων καταναλωτή προς προϊόντα.
Μέσα απο μια κάμερα οι εκφράσεις των συμμετεχόντων καταγράφονταν και μεταφράζονταν σε 6 βασικά συναισθήματα προβλέποντας έτσι την διάθεσή τους προς προϊόντα και υπηρεσίες.

Απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις-απορίες των σπουδαστών και η διάλεξη έκλεισε με συζήτηση.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κωνσταντίνο Γκατζιώνη
που αποδέχτηκε αμέσως με χαρά την πρόσκληση της Διευθύντριας του ΙΕΚ κ. Ιουλίας Λυγδά, για την εξαιρετική παρουσίαση και για τις πολύτιμες γνώσεις που μετέδωσε στους σπουδαστές μας!!
Θερμές ευχαριστίες και προς το ΤΕΤΔ του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την άριστη και ουσιαστική συνεργασία μας!!

Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Λήμνου
Ιουλία Λυγδά

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button