Ανακοινώσεις

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΗΦΗ, ΤΕΒΑ, ΚΛΠ. – ΑΛΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. – ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μύρινα 29/08/2019
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην εύρυθμη λειτουργία του, βοήθησαν στην υλοποίηση των στόχων του, στάθηκαν αρωγοί σε όλες τις δράσεις του και υποστήριξαν το πολυσχιδές έργο του.
Πρωτίστως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Λήμνου, κο Μαρινάκη Δημήτρη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, προτείνοντάς μας για δύο συνεχόμενες θητείες, στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας, που είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς του και αφορά στην κοινωνική πολιτική της τοπικής αυτοδιοίκησης και πώς αυτή υλοποιείται προς όφελος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και όχι μόνο.
Επίσης ευχαριστούμε τις/τους Δημοτικές/ούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων με τους επικεφαλής τους, κ.κ Μπουλώτη και Πινάκο για την θετική ψήφο τους στα δημοτικά συμβούλια και την ομόφωνη υποστήριξή τους στα θέματα του Οργανισμού μας.
Τους αντιδημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Λήμνου (Τεχνική, Οικονομική & Νομική Υπηρεσία), που μας παρείχαν κάθε είδους βοήθεια, όποτε τους τη ζητήσαμε και που χωρίς τη συμβολή τους πολλές από τις δράσεις ή τα έργα μας θα ήταν αδύνατο να σχεδιαστούν και να πραγματοποιηθούν.
Σε όλο αυτό το διάστημα (Σεπτέμβριος 2014-Αύγουστος 2019) που είχαμε την ευθύνη διοίκησης του Ο.Κ.Π.Α καταφέραμε να αυξήσουμε τα έσοδά του, συμμετέχοντας σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό, από το ΕΣΠΑ ή συγχρηματοδοτούμενα. Ενδεικτικά:
-Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: 1.050.000 ευρώ
-Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» :500.000 ευρώ
-Πρόγραμμα «ΚΗΦΗ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ» : 390.000 ευρώ, ενώ έχει εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για την επόμενη 3ετία.
-Πρόγραμμα TEBA/FEAD «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ : Τρόφιμα και Είδη Πρώτης Ανάγκης» (300 περίπου τόνοι)
-Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Νωπών Φρούτων & Λαχανικών του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων (200 περίπου τόνοι)
Η συμμετοχή στα παραπάνω προγράμματα εξασφαλίζει την οικονομική αυτοτέλεια του ΟΚΠΑ και μειώνει στο ελάχιστο την οικονομική επιβάρυνση του Δημοτικού Ταμείου, περιορίζοντάς την στην τακτική επιχορήγηση για τη μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού και στην κάλυψη ελάχιστων λειτουργικών εξόδων .
Εξασφαλίζει επίσης την ελάχιστη επιβάρυνση στις οικογένειες που πληρώνουν τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, με μειώσεις ή και μηδενισμό τους στις οικονομικά αδύνατες, στις πολύτεκνες, τρίτεκνες και με ΑΜΕΑ οικογένειες.
Εξοπλίσαμε πλήρως όλες τις Δομές μας ώστε να λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο και σύμφωνα με όσα προβλέπει η ελληνική και κοινοτική νομοθεσία (Άδειες λειτουργίας Παιδικών Σταθμών, Ασφάλεια, Πυρασφάλεια, πρόσβαση ΑΜΕΑ, Ασφάλεια εργαζομένων, Ιατρική φροντίδα ωφελούμενων παιδιών και ηλικιωμένων), ενώ ανακατασκευάσαμε πλήρως με ίδιους πόρους την κουζίνα στον Π.Σ Μύρινας , τα W.C. του Π.Σ Μούδρου και το σύστημα θέρμανσης του ΚΗΦΗ.
Ολοκληρώνεται το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης των Παιδ. Σταθμών Μύρινας & Μούδρου, η Εγκατάσταση Πιστοποιημένων Παιδικών Χαρών & Προμήθεια Παιδαγωγικού Εξοπλισμού (185.000 ευρώ-ΕΣΠΑ ΠΕΡ. ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ 2014-20), ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία έναρξης λειτουργίας 2ου Τμήματος στον Π.Σ. Μούδρου και 3ου Τμήματος στον Π.Σ. Μύρινας.
Ετησίως, από τα ίδια έσοδα του ΟΚΠΑ και σύμφωνα με τη νομοθεσία, ενισχύσαμε άπορες οικογένειες, οικογένειες φοιτητών, μονογονεϊκές ή με έκτακτα προβλήματα υγείας: Χρηματικά Βοηθήματα 14.350 ευρώ – Είδη Διαβίωσης : 6.074 ευρώ (Σύνολο 20.424 ευρώ).
Σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και το σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, συμμετείχαμε στο Πρόγραμμα «52 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ-ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΟ ΧΑΜΕΝΟ» για την παραλαβή και διάθεση καθημερινά, σε ωφελούμενους των προγραμμάτων μας και οικονομικά αδύναμους του δήμου Λήμνου, ασφαλών προς διάθεση νωπών και συσκευασμένων τροφίμων αλλά και δωροεπιταγών.
Για το λόγο αυτό απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στη διοίκηση και σε όλο το προσωπικό του ΑΒ για την καθημερινή φροντίδα συγκέντρωσης και καταγραφής των προϊόντων, ευχόμενοι οι πράξεις αγάπης προς τον συνάνθρωπό τους, να ανταποδοθούν στο πολλαπλάσιο σε εκείνους και στις οικογένειές τους.
Επιδιώξαμε τη συνεργασία με κοινωνικούς φορείς του νησιού μας (Ιερά Μητρόπολη Λήμνου, Ερυθρός Σταυρός, Σύλλογοι Πολυτέκνων και Τριτέκνων Οικογενειών, Σύλλογος Αιμοδοτών), ώστε από κοινού να συνδράμουμε σε ευπαθείς οικογένειες του Δήμου μας.

Για την επιτυχή έκβαση όλων των δράσεων του Οργανισμού μας, γίνεται κατανοητό ότι αυτό θα ήταν αδύνατον να συμβεί χωρίς την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων του σε όλες τις δομές, που με ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα καθήκοντος και προσφοράς στάθηκαν αρωγοί μας και πραγματικοί συνεργάτες μας. Για την συγκινητική αφοσίωσή στην εργασία τους, για την διοικητική υποστήριξη του ΟΚΠΑ, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις κες Δελή Κωνσταντίνα και Κωνστάντιου Ηλέκτρα, που με τις γνώσεις και την υπηρεσιακή κατάρτισή τους, βοήθησαν τα μέγιστα τη λειτουργία Οργανισμού μας. Σε όλο το προσωπικό εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και τους ευχόμαστε επαγγελματική ανέλιξη και οικογενειακή ευτυχία.
Ως πρόεδρος του ΟΚΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ, εκφράζω τις ευχαριστίες μου προσωπικά στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που με τις γνώσεις τους, την επιμονή τους, την διαρκή τους παρουσία και την κοινωνική τους ευαισθησία, τόσο οι αιρετοί, κ.κ Παπαλιάς Αντώνιος, Παλατιανός Νεκτάριος, Σαρδιανός Αθανάσιος, Κυριαζής Παλαιολόγος, Σαλαμουσά Μαρίκα, όσο και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, κες Ματζάρη Κυριακή, Μοσχάκη Αναστασία, Ζίχναλη Ειρήνη, προσέφεραν ανιδιοτελώς και υπήρξαν οι ιδανικότεροι συνοδοιπόροι στο δύσκολο έργο μας.
Τέλος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα οριστεί ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους και δηλώνουμε συμπαραστάτες στις δράσεις τους.

Για το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Μαγδαληνή Τούφου

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button