Ξεκινάει ο τρύγος !!!

Ξεκινάει ο τρύγος
Φέτος θα είναι μία ακόμη ποιοτική οινοποιητική χρονιά για τα κρασιά της Λήμνου.
Στους αμπελώνες του νησιού μας οι αμπελουργοί μας ξεκίνησαν τον τρύγο. Στους εύφορους λόφους, που τους λούζει ο ήλιος και τους δροσίζει η θαλασσινή αύρα οι αμπελώνες μας παράγουν εξαιρετικής ποιότητας οινοστάφυλα.
Η φετινή σοδειά του τρύγου από το ξεκίνημά της προμηνύεται εξαιρετική χάρη στην υψηλή ποιότητα των σταφυλιών που αποτελούν τη βάση για την παραγωγή ενός καλού κρασιού.
Ο τρύγος είναι από τις πιο πανάρχαιες αγροτικές εργασίες, που απαιτεί γνώση για να αποφασίσουν την στιγμή που πρέπει να πραγματοποιηθεί καθώς είναι γνωστό το κρασί γίνεται στο αμπέλι. Μια γνώση που την κατέχουν καλά οι οινοπαραγωγοί της Λήμνου. Όλα αρχίζουν με τις σωστές καλλιεργητικές φροντίδες στο αμπέλι ώστε να τρυγηθούν εξαιρετικά σταφύλια υψηλής ποιότητας στη βέλτιστη φάση της ωρίμανσης τους. Έτσι ανάλογα με την ωριμότητα των σταφυλιών μπαίνουν στους αμπελώνες και τρυγούν κάνοντας την ημέρα του τρύγου μια πραγματική γιορτή.
Ευχόμαστε καλό τρύγο και νέες διακρίσεις των κρασιών μας στις διεθνείς εκθέσεις.