Περιοδικό

Υπάρχει και αυτό! Παθήσεις του χεριού των μουσικών !

Αθήνα 6 Απριλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                             Επιστημονική ημερίδα, αφιερωμένη στις παθήσεις του χεριού των μουσικών, διοργανώνεται από την κλινική Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής Άκρων του Ιατρικού Ψυχικού και το Τμήμα Χεριού της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας.

Σκοπός της ημερίδας, εμπνευστής της οποίας ήταν ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός κος Ιωάννης Ιγνατιάδης, διευθυντής της κλινικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Ψυχικού, είναι “η ανάπτυξη και προώθηση της απήχησης του αντικειμένου σε Φυσικοθεραπευτές, Φυσιάτρους, Ορθοπαιδικούς και Νευρολόγους δεδομένου ότι στη χωρά μας το εν λόγω αντικείμενο δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και οργανωμένο”.

Ταυτόχρονα η παντελής απουσία οργανωμένων κέντρων αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων αποτελεί μείζον πρόβλημα για τους μουσικούς μας. « Όπως οι αθλητές και οι ποδοσφαιριστές  έχουν τον γιατρό, τον αθλίατρο, τον ορθοπαιδικό αθλητικών κακώσεων και τον φυσικοθεραπευτή τους, έτσι φιλοδοξούμε και οι μουσικοί να έχουν κάποια μέρα τους αντίστοιχους γιατρούς τους» ανέφερε ο κος Ιωάννης Ιγνατιάδης.

Οι νοσολογία των οργανοπαιχτών εγχόρδων, κρουστών και οργάνων με πλήκτρα εμπεριέχει ένα συγκεκριμένο φάσμα ασθενειών όπως:

Ø το σύνδρομο υπέρχρησης,

Ø οι εστιακές δυστονίες,

Ø τα σύνδρομα διαμερισμάτων,

Ø οι εκφυλιστικές αρθρίτιδες δακτύλων,

Ø τα νευρινώματα κ.α.

Η ημερίδα η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 10 π.μ. στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Ιατρικού Ψυχικού Κτήριο B΄, θα περιλαμβάνει ομιλίες Ορθοπαιδικών, Νευρολόγου και Φυσικοθεραπευτών που έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο και έχουν θεραπεύσει σημαντικό αριθμό ασθενών με τέτοιου είδους προβλήματα, εκθέτοντας την κλινική εμπειρία τους και τα συμπεράσματά τους. Το κοινό μας θα είναι Φυσικοθεραπευτές, Ιατροί αλλά και Μουσικοί.

«Ευχόμαστε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και να υπάρξει συμμετοχή στην ημερίδα την οποία δημιουργήσαμε, αποβλέποντας στην θεμελίωση μιας σειράς αντίστοιχων ενημερωτικών εκδηλώσεων και σε άλλες πόλεις της χώρας μας» κατέληξε ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός κος Ιωάννης Ιγνατιάδης.

Ελεύθερη Συμμετοχή

Πληροφορίες:

ignatioa@yahoo.com / 6944 252529

seminareeef@yahoo.com / 210 6891560

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button