Λήμνος

ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ 4,2 μ. !!!

ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ 4,2 μ. !!!

Απο ολο το Αιγαιο που σαρωνεται απο ανεμους  7-8 και ριπες 9 μποφορ,  ο πιο υψηλός κυματισμός αναφέρεται μεταξύ Καβο Ντορο και Σκύρου και φθανει  σε ύψος κύματος 4,2 μ. (φωτογραφία πρόβλεψης).  Να αναφέρουμε ότι πρόκειται για πρόβλεψη,   με βάση υπολογισμούς  που κάνουν τα μοντέλα που ετοιμάζουν και διαρκώς διορθώνουν οι Μετεωρολόγοι και δεν είναι πολύ μακριά απο την πραγματικότητα.

Το σημείο αυτό έχει μεγάλο κυματισμό γιατι η θάλασσα είναι ανοιχτή χωρίς νησιά ενδιάμεσα που μειώνουν  (σπάνε)  την ορμητικότητα της Θάλασσας.

Να πούμε γενικα ότι τέτοιο ύψος κύματος  στο Αιγαίο είναι σπάνιο!  

Γύρω από τη Λήμνο  έχουμε ύψος κύματος 2.9 μ.. ανοιχτά   της Αγ. Ειρήνης ( ΝΑ κάβος της Λήμνο προς Μυτιλήνη)  ενώ ανοιχτά  της Μύρινα ς είναι  2,6 μ όπως και μεταξύ Λήμνου Αγιοστράτη…   Νορμάλ καταστάσεις , δηλαδή !

Για να έχουμε μια ένα μέτρο σύγκρισης: έχω ταξιδέψει στο Ατλαντικό ανοιχτα  της Πορτογαλίας με ρεπορταρισμένο ύψος κύματος 45 πόδια,   δηλαδή λίγο πιο κάτω από 15 μέτρα!  

Όταν λέμε ύψος κύματος εννοούμε την κάθετη απόσταση μεταξύ  του χαμηλότερου  σημείου  και το υψηλότερου  ενός κύματος .   Η.Κ.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button