Λήμνος

ΧΑΖΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

ΧΑΖΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ                                                                                                            ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΙΝΑΣ                                     Μύρινα   23-9-2018            Πληροφορίες: Αδαμ.Γαροφαλλίδου                                                                                                 Τηλ: 22543-50042   Κιν:6937459622

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Στη Μύρινα παρατηρούμε εδώ και χρόνια να γίνονται βανδαλισμοί σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια και χώρους, με αναγραφή συνθημάτων και λοιπές ενέργειες που ασχημαίνουν την εικόνα τους και γενικά την εικόνα της πόλης μας.  Σε «καμβά» για γκράφιτι έχουν μετατραπεί τοίχοι σχολείων και άλλων δημόσιων κτηρίων, κοινόχρηστοι χώροι και σπίτια.                                                                                                                                     Η αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους και κοινόχρηστους χώρους, με τη χρήση σπρέι όχι μόνο χειροτερεύει την εικόνα της πόλης μας, αλλά παράλληλα υποχρεώνει τους αρμόδιους φορείς να προχωρούν σε διαδικασίες αποκατάστασης της εικόνας των χώρων αυτών, με τις αντίστοιχες δαπάνες.                                                                                                                                                                     Ως Δημοτική Κοινότητα αναγνωρίζουμε το γκράφιτι ως μια μορφή τέχνης. Αυτό όμως που βλέπουμε να συμβαίνει δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τέχνη. Είναι βανδαλισμός και προσβολή της  περιβαλλοντικής αισθητικής, που λαμβάνει χώρα ακόμη και σε καινούριες επιφάνειες. Είναι καταστροφική ενέργεια με συνέπειες που έχουν αντίκτυπο ακόμη και στην τουριστική εικόνα της πόλης μας. Γίνεται χωρίς καμία έγκριση από κανέναν αρμόδιο φορέα και είναι παράνομο.                                                                                                                        Καλούμε τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης  να επιδείξουν στοιχειώδη σεβασμό και να πάψουν να ρυπαίνουν οπτικά τους χώρους και τα κτίρια, επιβάλλοντας τη δική τους «αισθητική». Σεβόμαστε τους συμπολίτες μας. Προσέχουμε και διατηρούμε όμορφη τη πόλη μας.

 Εκ μέρους του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας

                                                                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                              Αδαμαντία Γαροφαλλίδου-Παπούλκα

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button