Περιοδικό

Το ελληνικό όνειρο των Αμερικανών

Το ελληνικό όνειρο των Αμερικανών

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Το Forbes είναι αμερικανικό περιοδικό με θέμα τις επιχειρήσεις. Kυκλοφορεί 2 φορές τη βδομάδα και ασχολείται κυρίως με την οικονομία, την επένδυση, τη βιομηχανία και το εμπόριο. Είναι επίσης, γνωστό για τις λίστες που δημοσιεύει, μεταξύ άλλων με τους πλουσιότερους Αμερικανούς και με τις πλουσιότερες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Αυτό το περιοδικό, λοιπόν, πρόσφατα έκανε μια μεγάλη έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα – προτροπή προς τους Αμερικανούς

«Πηγαίνετε να ζήσετε στην Ελλάδα χωρίς να δουλεύετε!».

 

Περίεργα πράγματα!

Κάποτε το όνειρο όλων, το λεγόμενο Αμερικανικό όνειρο, ήταν να πάνε να ζήσουν στην Αμερική, σαν να ήταν η γη της επαγγελίας. Μάλιστα μερικοί χαριτολογώντας έλεγαν ότι σ’ αυτή τη χώρα μπορείς να βρεις ακόμα και δολάρια πεταμένα στους δρόμους.

Τώρα, όπως δείχνουν τα πράγματα, αντιστράφηκαν τα πράγματα και φαίνεται ότι οι Αμερικανοί θέλουν να φύγουν από την Αμερική και να πάνε να ζήσουν στην Ελλάδα και άλλες χώρες!

 

Πολλοί έχουν ονειρευτεί μία ζωή όπου δεν θα χρειάζεται να δουλεύουν. Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν μερικά μέρη στον κόσμο με τόσο φθηνό κόστος ζωής, ώστε ένας Αμερικανός μπορεί να μετακομίσει εκεί και να μην χρειάζεται πια να δουλεύει. Ένα από αυτά τα μέρη είναι η Ελλάδα.

«Φέτος είναι η χρονιά για να κυνηγήσετε το όνειρο: Παρατήστε τη δουλειά σας και μετακομίστε σε ένα από τα φθηνότερα (και καλύτερα) μέρη για να ζήσετε στον κόσμο, μια χώρα με τόσο χαμηλό κόστος, ώστε ίσως μπορέσετε να σταματήσετε να εργάζεστε», γράφει το Forbes.

Το άρθρο στηρίζεται σε στοιχεία της International Living, η οποία δημοσιεύει τον Annual Global Retirement Index, με τα καλύτερα μέρη για να συνταξιοδοτηθεί κανείς. Όμως, όπως τονίζει το Forbes, αυτή η λίστα δεν είναι μόνο για συνταξιούχους. «Απευθύνεται σε όποιον αναζητά μια καλύτερη ζωή, μια πιο προσιτή ζωή ή απλώς έναν τρόπο να ξεφύγει από όλα αυτά—τον φρενήρη ρυθμό της ζωής, τη βία, την πολιτική, τον διχασμό».

«Σκεφτείτε τις επιλογές σας στο εξωτερικό και τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται καλύτερα», λέει η Jennifer Stevens, της International Living. «Μπορείς, στην πραγματικότητα, να απαλλαγείς από το καθημερινό τρέξιμο. Όταν μπορείς να μειώσεις το κόστος ζωής σου στο μισό —ή και περισσότερο σε ορισμένα μέρη— έχεις πολλές δυνατότητες για καλύτερη ζωή. Εάν δεν χρειάζεται να εργάζεσαι τόσο σκληρά ή για τόσο πολλές ώρες, τότε έχεις την πολυτέλεια να περνάς τις μέρες σου όπως θέλεις, με άτομα των οποίων την παρέα απολαμβάνεις. Μπορείς να αποχαιρετήσεις τις μετακινήσεις, τη δουλειά, το κρύο, την πολιτική και να εγκατασταθείς σε ένα μέρος όπου κάθε μέρα φέρνει μια περιπέτεια».

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση της λίστα του International Living με τα μέρη όπου κανείς μπορεί να τα κάνει όλα αυτά.
Όπως σημειώνει το Forbes, είναι ένας νέος προορισμός που προστέθηκε φέτος στη λίστα, καθώς η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου στις επιλογές της έκδοσης βίζας που προσφέρει σε όσους θέλουν να μείνουν για περισσότερο καιρό. «Και, φυσικά, είναι ένα όμορφο μέρος και με καλό κόστος», λέει η Stevens.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα προνόμια της Ελλάδας αναφέρονται η κουζίνα, που είναι από τις καλύτερες του κόσμου και η πλούσια ιστορία της χώρας.
Πόσο κοστίζει η ζωή στην Ελλάδα για έναν Αμερικανό;

«Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα ξεκινώντας από 1.900 δολάρια τον μήνα και ένας single με περίπου 1.600 δολάρια», λέει η Stevens. «Αλλά να έχετε κατά νου ότι για μια ανανεώσιμη βίζα διαμονής, πρέπει να δείξετε ότι διαθέτετε τουλάχιστον 2.000 ευρώ τον μήνα».

Πού να ζήσει ένας Αμερικανός στην Ελλάδα;

Το Forbes αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι πιο γνωστή για τα νησιά της.

«Εάν η Ελλάδα γίνει το σπίτι σας, το island hopping γίνεται μέρος της ζωής σας», όπως λέει η Lynn Roulo της International Living.

Όμως, το Forbes τονίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που έχει μόνο καλοκαίρι. «Εάν ζεις στην Αθήνα, πρέπει να περιμένεις πολύ ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς χειμώνες και βροχές», σημειώνει η Roulo.

 

Η λίστα με τις χώρες που προτείνει

  1.       Πορτογαλία
  2.       Μεξικό
  3.       Παναμάς
  4.       Ισημερινός
  5.       Κόστα Ρίκα
  6.       Ισπανία
  7.       Ελλάδα
  8.       Γαλλία
  9.       Ιταλία – Ταϊλάνδη (ισοπαλία)

(πηγή:moneyreview.gr -Λευτεριά)

 

 

  1. Μάλλον δεν μας τα λέει καλά το Forbes. Μάλλον απευθύνεται μόνο σε λίγους πλούσιους Αμερικανούς. Το αμερικανικό όνειρο σημαίνει να ζουν σε ένα ευρύχωρο προαστιακό σπίτι με οικονομική ασφάλεια και να διαθέτουν γκαράζ 2 αυτοκινήτων. Καλό θα ήταν, νομίζω, να μας έλεγε και πόση σύνταξη παίρνει ένας μέσος Αμερικανός, για να δούμε εάν αντέχει να έλθει για να ζήσει στην Ελλάδα σε ένα παρόμοιο σπίτι.
  2. Μάλλον δεν ξέρει καλά το κόστος ζωής στην Ελλάδα. Ας έλθει να κάνει κι εδώ σε μας μια έρευνα, για παράδειγμα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κρήτη και τα άλλα νησιά που έρχονται οι Αμερικανοί και οι άλλοι τουρίστες για διακοπές, για να δει εάν ένας Αμερικανός με μια μέση σύνταξη. π.χ. 1000 δολαρίων θα μπορούσε να ζήσει ονειρεμένα σ’ αυτά τα ελληνικά νησιά.ο

Το ελληνικό όνειρο των Αμερικανών3.jpg

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button