Επιλεγμένα

Αμείλικτα ερωτήματα: Γιατί δεν εγινε από το Νοσοκομείο η διακομιδή;

Τα όσα παρακάτω γράφονται δικαιολογούν αυτά  που αναφέρονται από συνδικαλιστές και  Ιατρικούς Φορείς της Λήμνου, οτι από όλα  τα απαιτούμενα για το Νοσοκομείο μας    προέχει ο   ορισμός κανονικού, με συγκεκραμένα προσόντα,   Διοικητή, για να σταματήσει η σημερινή  προσωρινή κατάσταση:  ο Γιατρός Ιατρικής Υπηρεσίας να εκτελεί χρέη Διοικητή.

Αυτά που  παρακάτω περιγράφονται αναδεικνύουν  και άλλα,  όπως η σπουδαιότητα της  συμβάσεις που υπάρχει ανάμεσα στο Ίδρυμα Μπούμπουρα και σε Ιδιωτική Εταιρία για τη δωρεάν διακομιδή, όταν αυτό δεν γίνεται  από το Νοσοκομείο και μακάρι αυτή η Σύμβαση, η οποία χρονικά τελειώνει να ανανεωθεί

“Την Κυριακή τα ξημερώματα, το συγγενικό μας πρόσωπο-37χρονος άνδρας-, οδηγήθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν-Κ.Υ Λήμνου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες μετά από πολύ βαρύ χτύπημα που φέρεται να δέχτηκε σε γνωστό κατάστημα διασκέδασης της κεντρικής Λήμνου.

 

Ο νεαρός άνδρας υποβλήθηκε σε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν αιμάτωμα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί εισαγωγή στο νοσοκομείο. Από την πρώτη στιγμή και από τα αποτελέσματα των αξονικών, σε συνεργασία πάντα με το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης φάνηκε ότι το πρόβλημα ήταν σοβαρό και ο ασθενής εξακολουθούσε να παραμένει σε κωματώδη κατάσταση.

 

Το πρωί της Δευτέρας 14/10 μετά από πιέσεις του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος κι ενώ η κατάσταση του δεν είχε βελτιωθεί, ο χειρουργός που τον παρακολουθούσε, κίνησε τις διαδικασίες για την αεροδιακομιδή του στην Αθήνα.

 

Ενώ πέρασε ένα 24ωρο χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη στη διακομιδή, απευθυνθήκαμε στην Interamerican και στην κυρία Τσακανίκα, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα σε συνεννόηση με την οικογένεια Μπούμπουρα για να μεταφερθεί με το ελικόπτερο της εταιρείας σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 

Μέσα σε δυο ώρες από την επικοινωνία μας, το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λήμνου για να παραλάβει τον ασθενή του οποίου η κατάσταση επιδεινώθηκε σοβαρά λόγω της καθυστέρησης για την αεροδιακομιδή του.

 

Ρωτάμε:

-Γιατί ενώ ο χειρούργος είχε ζητήσει από την Δευτέρα 14/10 την αεροδιακομιδή χωρίς να λάβει κάποια απάντηση, η “ανύπαρκτη” διοίκηση του νοσοκομείου δεν έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες για να γίνει έγκαιρα η διακομιδή;

-Γιατί θα πρέπει εμείς οι συγγενείς να ψάχνουμε τρόπο για να γίνει η αεροδιακομιδή ενώ αποτελεί ευθύνη του νοσοκομείου;”

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button