Λήμνος

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΣΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ (ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!)

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΣΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ (ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ

Βουλευτής Ν. Λέσβου – ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αθήνα, 04/02/2019

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πριν από δύο μήνες, ο βουλευτής Ν. Λέσβου Γιώργος Πάλλης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούσε την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Λήμνου σε αυτοτελές Πρωτοδικείο με την παρουσία Εισαγγελέα και την αναγκαία ενίσχυσή του σε στελέχωση και υποδομές.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου (η οποία επισυνάπτεται), η ενίσχυση του Ειρηνοδικείου σε προσωπικό έχει ήδη δρομολογηθεί ενώ, αναφορικά με το αίτημα ίδρυσης αυτοτελούς Πρωτοδικείου στη Λήμνο, έχει από τις 21/1/19 αποσταλεί έγγραφο στην Ολομέλεια του Εφετείου Βορείου Αιγαίου με το οποίο της ζητείται να γνωμοδοτήσει σχετικά, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Σε αναμονή της σχετικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, ο Γιώργος Πάλλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Η αναβάθμιση της ζωής των νησιωτών για την οποία αγωνιζόμαστε έχει πολλές διαστάσεις, και μια από τις σημαντικότερες είναι η προσβασιμότητα και η ποιότητα των κρατικών υπηρεσιών στα νησιά. Ειδικότερα στη Λήμνο, έχουν πρόσφατα προκύψει και νέες ανάγκες λόγω της σημαντικής αύξησης των αφίξεων και των νέων δραστηριοτήτων στο νησί.

Στο πλαίσιο αυτό, ελπίζω πως όλοι οι φορείς που θα κληθούν στην Ολομέλεια του Εφετείου Β. Αιγαίου για να λάβουν θέση, αλλά και γενικότερα οι φορείς του τόπου, θα υποστηρίξουν την ίδρυση αυτοτελούς Πρωτοδικείου στη Λήμνο, ώστε να επιτευχθεί ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών δικαιοσύνης του νησιού.»

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button