Περιοδικό

Αντί να πάει στο γλέντι, που ήταν Νονός, κρατήθηκε στο εκλογικό τμήμα

Αντί να πάει στο γλέντι κρατήθηκε αιχμάλωτος στο εκλογικό τμήμα

Επιμέλεια Θ. Δημητριάδη

Εκλογές χωρίς ευτράπελα, είναι κάτι σαν φαγητό χωρίς αλάτι.

Έγινε νονός στη Θεσσαλονίκη αλλά οι εκλογές δεν είχαν ολοκληρωθεί. Ο νεαρός νονός πήγε να ψηφίσει βιαστικά αμέσως μετά το μυστήριο στην εκκλησία φορώντας ακόμα το κοστούμι και λίγη ώρα πριν κλείσει η κάλπη. Ωστόσο, ο δικαστικός εκπρόσωπος δεν τον άφησε να φύγει, καθώς ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής, αλλά δεν είχε εμφανιστεί όπως όφειλε από νωρίς το πρωί των εκλογών στο εκλογικό τμήμα.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 6 το βραδάκι, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, ο νεαρός άντρας πήγε στο 11ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη και όταν έδωσε τα στοιχεία του στο 707 εκλογικό τμήμα, ο δικαστικός εκπρόσωπος τον ενημέρωσε ότι έπρεπε να είναι στο τμήμα από το πρωί και ότι δεν μπορεί να φύγει γιατί είναι στην εφορευτική επιτροπή. Ο νονός διαμαρτυρήθηκε έντονα και είπε ότι τον περίμενε η γυναίκα του για να πάνε στο γλέντι.
Ο αντιπρόσωπος του δήλωσε πως δεν μπορεί να τον αφήσει ελεύθερο καθώς τα μέλη της εφορευτικής ήταν λίγα και έπρεπε να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία γρήγορα, διότι η ώρα περνούσε και ο κόσμος περίμενε να εξυπηρετηθεί.

Έτσι, ο νονός που πήγε με κουστούμι στο εκλογικό τμήμα παρέμεινε εντός της αίθουσας μέχρι να ψηφίσουν οι πολίτες που ανέμεναν στην ουρά, ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει με την περίπτωση του.

(πηγή:Λευτεριά)

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button