Φακές με ώριμη τομάτα- Εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο φαγητό
Τι θα φάμε σήμερα – Φακές με ώριμη τομάτα
Εύκολη συνταγή για ένα πιάτο που αρέσει και στα περισσότερα παιδιά.
Ροδίζουμε σε κατσαρόλα 1-2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα (τις φακές μισό κιλό καθαρισμένες, ιδιαίτερα από μικρές πετρούλες και πλυμένες), προαιρετικά 5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα 4, κόκκινο γλυκό πιπέρι, ένα καρότο σε ροδέλες, μια κουταλιά σάλτσα, μισή κονσέρβα κονκασέ (ή μία ώριμη τομάτα ψιλοκομμένη), 1 κύβο βοδινό, 2-3 δαφνόφυλλα και ζεστό νερό να σκεπάζει 2 δάχτυλα.
Σιγοβράζουν περίπου 1 ώρα.
Συνοδεύεται με αλίπαστα – αντσούγια, σαρδέλα, κολιό, σκουμπρί, γαύρο, λακέρδα, ή με ελιές, τουρσί, ταραμοσαλάτα, τυρί φέτα Λήμνου, και χωριστά ξύδι. Αν ρίξουμε από πάνω στο πιάτο λίγο φρέσκο ελαιόλαδο δίνει μια ξεχωριστή γεύση.