Απόψεις

Άρχισαν τα καλάθια

Άρχισαν τα καλάθια

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 Τρίποντο με τα καλάθια, νηστίσιμα και πασχαλινά.

Το καλάθι της Σαρακοστής, με τα νηστίσιμα, ξεκίνησε στις 13 Μαρτίου και θα ισχύει μέχρι και τις 4 Μαΐου, δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο, για όσους θέλουν να αγοράσουν όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά και κατεψυγμένα λαχανικά, χαλβά, κατεψυγμένα θαλασσινά και νηστίσιμες σαλάτες λ.χ. μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες κ.ά.

Σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου ξεκίνησε το ¨»Καλάθι του νονού», που θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαΐου 2024, ενώ σειρά θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 το «Καλάθι του Πάσχα,», που θα διαρκέσει επίσης έως και τις 4 Μαΐου 2024.

Το «Καλάθι των Νονών» περιλαμβάνει τα εξής προϊόντα: Πασχαλινές λαμπάδες – παιχνίδια, Επιτραπέζια / Παζλ, Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), Βρεφικά παιχνίδια, Φιγούρες δράσης, Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα, Ηλεκτρονικά παιχνίδια, Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), Λούτρινα, Μουσικά παιχνίδια, Σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα (προαιρετικά).

Το «Καλάθι του Πάσχα» αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», καθώς προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων, τις εξής: Αρνί, Κατσίκι, Τσουρέκι, Πασχαλινά σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, «Την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών στη χώρα μας, εξαιτίας της ακρίβειας και της μείωσης του εισοδήματος, επιβεβαιώνει και η έρευνα για το «Εισόδημα και τις δαπάνες διαβίωσης νοικοκυριών» για το 2023 του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, η οποία λέει ότι 6 στα 10 νοικοκυριά (60,7%) δήλωσαν ότι το μηνιαίο εισόδημά τους δεν επαρκεί για όλο τον μήνα. Στο σύνολο των νοικοκυριών το μηνιαίο εισόδημα επαρκεί μεσοσταθμικά για 23 μέρες, ενώ για τα νοικοκυριά των οποίων το εισόδημα τελειώνει πριν από το τέλος του μήνα (60,7%), αυτό επαρκεί μεσοσταθμικά μόνο για 19 μέρες. Μάλιστα, σε δυσμενέστερη θέση βρίσκονται τα νοικοκυριά με κύρια πηγή εισοδήματος τον μισθό (65,1%). Πάνω από 1 στα 2 νοικοκυριά (51,8%) κάνουν περικοπές για να καλύψουν τα αναγκαία. Το 15% των νοικοκυριών επιβιώνει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας καθώς τα εισοδήματά του δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές του ανάγκες».

Επαληθεύεται, όπως φαίνεται, η παροιμία «Χάσαμε τ’ αυγά και τα καλάθια».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button