ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Η συγκέντρωση και παρουσίαση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση και παρουσίαση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμο Λήμνου

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου η

συγκέντρωση και παρουσίαση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και  Δήμο Λήμνου.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν με παρεμβάσεις τους οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέξανδρος Λιβαθυνόπουλος και Σπύρος Πλάντζος, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Σούρης και ο υποψήφιος σύμβουλος της Κοινότητας Πλάκας Βλάσης Χατζηχαραλάμπους, καλώντας σε αποφασιστική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Αγλαΐα Κυρίτση υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου η οποία μεταξύ άλλων είπε ότι  η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου, δεσμεύεται να αγωνιστεί και να πρωτοστατήσει μαζί με τους νησιώτες μας, για μια άλλη πορεία, για μια νέα μέρα, που θα έχει στο επίκεντρό της τις πραγματικές ανάγκες του λαού και των νησιών μας και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις κατευθύνσεις της ΕΕ και κυβέρνησης, που το μόνο που πραγματικά μπορούν να  υποσχεθούν, είναι φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα και παράδοση των νησιών μας στα μεγάλα συμφέροντα για την υλοποίηση, φαραωνικών έργων που θαυποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών μας.

Το Βόρειο Αιγαίο δεν έχει ανάγκη ούτε «άλματα ανάπτυξης», ούτε «νέες δυναμικές» ούτε «πορείες αδιέξοδες». Το Βόρειο Αιγαίο και οι νησιώτες μας έχουν ανάγκη από μια άλλη, εντελώς διαφορετική αντίληψη και πορεία, που θα λειτουργήσει απελευθερωτικά για το λαό και τα νησιά μας.

Η 2η θέση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου στους νομούς Λέσβου και Σάμου, η πρωτιά του ΚΚΕ στην Ικαρία και η 2η θέση σε Φούρνους, Δυτική Σάμο και Δυτική Λέσβο, γέμισαν ελπίδα και χαμόγελο χιλιάδες λαού.

Μπορούμε να πάμε πιο αποφασιστικά στις εκλογές για Περιφέρεια και Δήμους και να υπάρξει νέα άνοδος των δυνάμεων της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Οι νησιώτες μας έκαναν ένα πρώτο μεγάλο βήμα ενισχύοντας σημαντικά τις δυνάμεις της πραγματικής αντιπολίτευσης, τις δυνάμεις της πραγματικής αντίστασης, τις δυνάμεις που μπορούν να ανατρέψουν τα κυβερνητικά σχέδια και να προτείνουν μια άλλη κατεύθυνση, έξω και πέρα από το μονόδρομο που υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
Στις 8 Οκτωβρίου μπορούμε να κάνουμε το επόμενο αποφασιστικό βήμα, αλλάζοντας το σκηνικό στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι μόνο μια έκφραση οργής, δεν είναι απλά μια συμβολική καταδίκη των πολιτικών που σπρώχνουν στο περιθώριο τα νησιά μας.
Είναι το δημιουργικό βήμα για μια νέα περίοδο, για μια νέα, εντελώς διαφορετική πορεία χειραφέτησης. Είναι το αποφασιστικό βήμα που θα φέρει τις ανάγκες των νησιών μας στο επίκεντρο των αποφάσεων και θα καταστήσει τους νησιώτες μας πρωταγωνιστές και πραγματικούς αφέντες στον τόπο τους.

Στη συνέχεια μίλησε ο Κώστας Μαδυτινός, υποψήφιος Δήμαρχος Λήμνου, ο οποίος είπε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αντισταθεί σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και να πετύχει λύσεις σε όφελος του λαού.

Για τον Δήμο μας, το απέδειξε στην πράξη μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Με δεκάδες παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων της στα Δημοτικά Συμβούλια που μετέφεραν τις διεκδικήσεις των κατοίκων και τα αιτήματα σωματείων και συλλόγων του νησιού μας.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι ήταν καθοριστική η συμβολή μας στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για ίδρυση και λειτουργία 3ου Παιδικού Σταθμού, παρόλο που με ευθύνη της δημοτικής αρχής η πορεία της υλοποίησης της απόφασης προχωρά με ρυθμούς χελώνας, με αποτέλεσμα να μένουν κάθε χρόνο πολλά νήπια εκτός παιδικών σταθμών. Για φέτος 12 νήπια έχουν μείνει εκτός του παιδικού σταθμού της Μύρινας, όπως πληροφορούμαστε.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ήμασταν οι μόνοι που σταθερά προτείναμε την κάλυψη όλων των κενών σε μόνιμες θέσεις εργασίας στον Δήμο μας, όταν όλοι οι άλλοι, υποψήφιοι σήμερα και των τριών δήθεν ανεξάρτητων συνδυασμών, απέρριπταν τις προτάσεις  μας και ψήφιζαν για εργαζόμενους με 2μηνες-5μηνες – 8μηνες συμβάσεις, με την δικαιολογία ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς». Βέβαια, η λέξη διεκδίκηση, είναι διαγραμμένη από το λεξιλόγιό τους, όπως είπε επανειλημμένα ο Δήμαρχος. Αυτή η κατάσταση τους βολεύει για να κρατούν όμηρους τους συμβασιούχους εργαζόμενους, με προεκλογικούς εκβιασμούς και ρουσφέτια.

Με τη συμβολή όχι μόνο των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και των υποψηφίων της δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, στους αγώνες που έγιναν στο νησί για τις συγκοινωνίες, όταν οι άλλοι έβαζαν την ουρά στα σκέλια και άλλαζαν τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε μια μέρα, μόνο με την παρουσία του εφοπλιστή στο δημαρχείο, όταν έτρεχαν πίσω από τον κυβερνητικό βουλευτή για να πετύχουν δήθεν λύσεις για τα καράβια, πετυχαίνοντας όμως τελικά μόνο μια τρύπα στο νερό.

Ήμασταν και είμαστε πρωτοπόροι στους αγώνες για το νοσοκομείο και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όταν οι άλλοι πρότειναν επιτροπές που είτε τις διέλυαν όταν έμπαινε το ζήτημα των κυβερνητικών ευθυνών στην κατεδάφιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, είτε δεν τις λειτούργησαν ποτέ.

Με τις παρεμβάσεις μας για σχολικά κτήρια σύγχρονα και ασφαλή για εκπαιδευτικούς και μαθητές, τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπου συναντήσαμε την επιθετική στάση του Δημάρχου, για παράδειγμα, στο θέμα του γυμνασίου της Μύρινας.

Με την καθοριστική συμβολή μας σε δράσεις και κινητοποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου του νησιού από καταστροφικές επενδύσεις, όπως στις κινητοποιήσεις για να σταματήσει η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή της Σκανδάλης που θα οδηγούσε σε καταστροφή των μελισσοκόμων του νησιού μας, αλλά και στις κινητοποιήσεις για την αποτροπή υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην περιοχή της Πλάκας, που θα κατέστρεφε τον ψαρότοπο της περιοχής για τα κέρδη κάποιων επιχειρηματικών ομίλων,  χωρίς να προσφέρουν φτηνή ενέργεια για το νησί μας.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ από προσωπικά οφέλη, αντιλαϊκούς νόμους και επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν υποκύπτουν σε τρομοκρατία, πιέσεις, εκβιασμούς και ρουσφέτια. Δεν κρύβονται λέγοντας “έτσι είναι, τι να κάνουμε”, αλλά απειθαρχούν, αντιπολιτεύονται.

Δεν δηλώνουν “αναρμόδιοι” για όσα αφορούν τις ζωές μας, για το δικαίωμα στη δουλειά, την παιδεία, την υγεία, αλλά μπαίνουν μπροστά και διεκδικούν, μαζί με τον λαό, απέναντι σε υπουργεία και κυβερνήσεις.

Έχουμε καταρτήσει πρόγραμμα για τον Δήμο μας που ήδη κυκλοφορεί από σήμερα και που αφορά όλους τους τομείς της ζωής μας στο νησί.

Καταλήγοντας, είπε:

Όταν σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο φέραμε την πρόταση της μείωσης των δημοτικών τελών, ο Δήμαρχος μας είπε ότι αυτά δεν γίνονται και όταν του είπαμε ότι γίνονται στον δήμο της Πάτρας, η απάντησή του ήταν να πάτε να ζήσετε στην Πάτρα.

Ε λοιπόν εμείς του απαντάμε όχι. Στο χέρι του λαού της Λήμνου είναι να κάνει τον Δήμο της Λήμνου σαν τον Δήμο της Πάτρας, στέλνοντας στο τιμόνι του Δήμου τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Απευθύνομαι σε κάθε συνδημότισσα και κάθε συνδημότη με τους στίχους του κομμουνιστή ποιητή και δάσκαλου Κώστα Βάρναλη, που πέρασε εξόριστος και από τη Λήμνο:

«Κοίτα, οι άλλοι έχουν κινήσει κι έχει η πλάση κοκκινίσει. Άλλος ήλιος έχει βγει, σ’ άλλη θάλασσα, άλλη γη».

Εμπρός λοιπόν, κάντε την πραγματική διαφορά ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στον Δήμο και στις Κοινότητες!

Για να μην πάμε κι όπου βγει και αυτή τη φορά. Για να πάμε αλλιώς!

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button