Λήμνος

Χοντρή προσπάθεια άπατης 6.200 € απο “Υπάλληλο” Τράπεζας της Μύρινας

Προσπάθεια εξαπάτησης  με στόχο 6.200 € ! Η κάτοικος του Πλατύ, συνταξιούχος που περιμένει  να πάρει αναδρομικά,  δέχτηκε ένα τηλεφώνημα, μεθοδικά σχεδιασμένο  και μας το περιέγραψε,  με γλαφυρό τρόπο,  στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ στην πρωινή (2/4/21) εκπομπή.

Της είπε ότι είναι Υπάλληλος συγκεκριμένης Τράπεζας στην  Μύρινα με την οποία εχει συναλλαγές   και επειδή είχε περάσει  η προθεσμία για να λάβει μια  επιταγή με 24.000 €,  για να μη χαθούν τα λεφτά, έπρεπε να κατάθεση σε  λογαριασμό άλλης Τράπεζας,  που θα της έδινε το λογαριασμό,  6.200 !

Η Συνταξιούχος ειπε ότι θα πήγαινε στην Τράπεζα να τον συναντήσει  όμως ο “Υπάλληλος”  απαντησε “θυμωμενα”  ότι το κάνει για να την  εξυπηρετήσει, κρυφά απο τον Διευθυντή  και επέμενε να γίνει η μεταφορά των 6.200 €,  για να μη χάσει τα 24.000,  και έπρεπε να γίνει χωρίς να το πει σε κανέναν για να μην τον εκθέσει και χάσει τη δουλειά του…

Ωστόσο η Συνταξιούχος αντιστάθηκε στον πειρασμό και  αρνήθηκε αυτή  την  διαδικασία, εκανε και άλλες ερωτησεις…  και εκεί ξαφνικά κόπηκε το 15λεπτο τηλεφώνημα. Όταν αμέσως η Συνταξιούχος τον πήρε στο νούμερο που συνομιλούσαν  ο αριθμός ηταν εκτός,  δεν υπήρχε πια !

Το ίδιο θα συνέβαινε αν ειχε καταθέσει τα 6.200 σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος  σε λίγο θα είχε καταργηθεί.

Εγινε καταγγελία του περιστατικού σε Αστυνομία, Τράπεζα και στον Φορέα Συνταξης. Η απάντηση ήταν της μορφής “συμβαίνουν αυτά και να προσέχουμε” !

Ο  τρόπος προστασίας είναι η  άρνηση να συνομιλούμε με άγνωστα πρόσωπα που προσποιούνται τα “γνωστά” για να μας εξυπηρετήσουν ζητώντας λεφτά.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button