Ανακοινώσεις

Εικονικοί Επιχειρηματίες στο ΓΕΛ Μουδρου !

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου συμμετέχει φέτος στο πρόγραμμα», το οποίο πραγματοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece». Είναι δωρεάν για τα παιδιά καθώς υποστηρίζεται από ιδρύματα, οργανισμούς και επιχειρήσεις. Το ΣΕΝ/JA Greece είναι φορέας του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει προγράμματα μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η «Εικονική Επιχείρηση» προετοιμάζει τα παιδιά για την αγορά εργασίας

Το JA Worldwide έχει διεξαγάγει έρευνες σύμφωνα με τις οποίες οι μαθητές-απόφοιτοι του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» έχουν:

  • 20% περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά
  • 50% μεγαλύτερη πιθανότητα να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση
  • 15% μεγαλύτερο μέσο εισόδημα
  • 20% μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν διευθυντικά στελέχη (εφόσον έχουν αποκτήσει και πανεπιστημιακή μόρφωση).

Η «Εικονική Επιχείρηση» εκπαιδεύει τους μαθητές στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, τους βάζει να σκεφτούν δημιουργικά, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να καταλάβουν τα ταλέντα τους. Mαθαίνουν να δουλεύουν αποτελεσματικά μέσα σε μία ομάδα, να δημιουργούν αληθινά προϊόντα, να τα προωθούν, να βάζουν δύσκολους στόχους και να τους πετυχαίνουν. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι μαθητές ξέρουν να λειτουργούν σαν αληθινοί επιχειρηματίες. Η ικανότητα αυτή δεν τoυς οδηγεί μόνο στην επιχειρηματικότητα, αλλά τους βοηθά να εξασκήσουν πιο αποτελεσματικά όποιο επάγγελμα κι αν επιλέξουν.

Πως υλοποιείται το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση»

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ομάδες μαθητών από 15 έως 18 χρονών (Γ’ Γυμνασίου, Α’, Β’,Γ’ Λυκείου), σκέφτονται μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα και την υλοποιούν στήνοντας μια επιχείρηση με δομή και δραστηριότητα αληθινής εταιρείας (Διοικητικό Συμβούλιο, έκδοση μετοχών κ.ά.). Στα μέσα της χρονιάς εκθέτουν και πωλούν τα προϊόντα τους σε Εμπορικές Εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια διαγωνίζονται για την ανάδειξη της «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης» της χρονιάς. Η νικήτρια ομάδα εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe. Τους μαθητές καθοδηγούν οι καθηγητές που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα σε συνεργασία με εθελοντές από την αγορά εργασίας. Η διδασκαλία γίνεται εντός ή εκτός του ωρολογίου προγράμματος, ανάλογα με τη λειτουργία του κάθε σχολείου.

Μαθητικοί Διαγωνισμοί Καινοτομίας – Πιστοποίηση Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων

Η «Εικονική Επιχείρηση» είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς καινοτομίας από τα μαθητικά κιόλας θρανία. Η διαδικασία ενεργοποιεί τους μαθητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχουν μία διάκριση ενώ τους βοηθά να αναπτύξουν την ευγενή άμιλλα και τον εποικοδομητικό συναγωνισμό. Το Junior Achievement Greece, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω κορονοϊού, δωρίζει από ένα laptop στα πρώτα 400 δημόσια γυμνάσια/λύκεια που θα υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό project επιχειρηματικότητας «Μαθητική εικονική επιχείρηση 2021».

«Κύριο μέλημά μας είναι να υλοποιηθεί το project αυτή τη σχολική χρονιά σε συνθήκες ασφάλειας και απρόσκοπτης επικοινωνίας του καθηγητή με τη μαθητική ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε και δωρίζουμε από ένα laptop στα πρώτα 400 σχολεία που θα υλοποιήσουν τη “Μαθητική εικονική επιχείρηση”», δήλωσε ο πρόεδρος του JA Greece Μάρκος Βερέμης και συνέχισε: «Είναι εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο ότι, παρά τις δυσκολίες, εκατοντάδες έφηβοι σε όλη την Ελλάδα είναι γεμάτοι έξυπνες ιδέες και θέλουν περισσότερο από ποτέ να δημιουργήσουν το δικό τους καινοτόμο προϊόν, να το παρουσιάσουν στις μαθητικές εμπορικές εκθέσεις του JA Greece και να διεκδικήσουν βραβεία. Πολλοί μαθητές και μαθήτριες είχαν ήδη προσεγγίσει από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς τους καθηγητές τους, δηλώνοντας την επιθυμία τους να πάρουν μέρος φέτος στο πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Βερέμης.

Οι αιτήσεις για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν στις 6 Οκτωβρίου 2020 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://jagreece.org/registrations.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση και την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η εγγραφή γίνεται από τον καθηγητή του κάθε σχολείου που θα αναλάβει να υλοποιήσει το project σε συνεργασία με το JA Greece.

Κάθε χρόνο η μαθητική εικονική επιχείρηση που κατακτά το πρώτο πανελλαδικό βραβείο εκπροσωπεί την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, στον οποίο συμμετέχουν 40 μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη.

Για τη σχολική χρονιά 2020-21 θα δοθούν και χρηματικά έπαθλα. Η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο πανελλαδικό βραβείο θα κερδίσει 3.000 ευρώ, η δεύτερη 2.000 ευρώ και η τρίτη 1.000 ευρώ.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button