Απόψεις

Οι Βουλευτές του Νομού: Βγήκε από το ΠΑΣΟΚ αντί του ΚΚΕ. Να πως έχει η ιστορία

Η αλλαγή στην εκπροσώπηση του Νομού Λέσβου στη Βουλή,  με Βουλευτή απο το Ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ επισφράγισε την άνοδο του Κόμματος αυτού  στο Νομό αλλά έχει και τα δυσάρεστα… Διότι έγινε σε βάρος του Κομουνιστή Βουλευτή,  που κατά παράδοση πάντα  υπήρχε στο Νομό Λέσβου.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια  πάντα το ΚΚΕ έβγαζε βουλευτή,  ακομη και όταν μειώθηκε ο αριθμός των βουλευτών σε  3.

Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου  και το ΚΚΕ έχασε το βουλευτή του σε έναν Νομό που η Αριστερά είχε σημαντική δύναμη   και  μάλιστα σε αυτές  τις εκλογές που είχε άνοδο το ΚΚΕ…  Ομως είχε μεγαλύτερη το ΠΑΣΟΚ,  το οποίο κάποτε,  όταν  στο Νομό έβγαιναν   4  βουλευτές, είχε εκλέξει 3 βουλευτές:  το Σηφουνάκη, τον Παπαδελλη και τον Βουνάτσο, όλοι τους ονόματα  σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο Νομός  είχε  να δει βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από την εποχή της πρωθυπουργίας  του Γιώργου  Παπανδρέου με τον Σηφουνάκη  και απο τότε  έχουν  περάσει 12 χρόνια..

Η Απλη Αναλογική,   που ίσχυσε σε αυτές  τις Εκλογές,   μοιράζει δικαιότερα του Βουλευτές  με την επερχόμενη όμως  ενισχυμένη  αναλογική , που δίνει στο πρώτο Κομμα μεγάλο αριθμό Βουλευτών  δεν αποκλείω να δούμε από τους Βουλευτές του Νομού οι δυο  να είναι  της ΝΔ.

Οι Εκλεγέντες Βουλευτές είναι δυο γνωστοί μας: Ο Χαράλαμπος Αθανασίου  της ΝΔ και ο Γιάννης Μπουρνούς του ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ ο άγνωστος στη Λήμνο Παναγιώτης Παρασκευαϊδης  .

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button