Λήμνος

Για αλλο πηγαμε στα Καμινια και αλλο, πολυ σημαντικο, ακουσαμε!

Για αλλο πηγαμε στα Καμινια  και αλλο, πολυ σημαντικο, ακουσαμε!

Οι αναφορές στην αρχαιολογική περιοχή των Καμινίων  “μέσα από τα μάτια των Ιταλών Αρχαιολόγων”  δεν  ήταν εκτεταμένη, όπως θα περίμενε κάνεις από τον τίτλο της Εκδήλωσης…

Είχε όμως η  Εκδήλωση του Συλλόγου Καμινιώτων Αθήνας (φωτογραφία)   κάτι άλλο και πολύ σημαντικό:  την ανακοίνωση εκ μέρους του Γιώργου Κωνσταντέλλη της  ίδρυσης ενός Περιβαλλοντικού Κέντρου Ερευνάς στα Καμίνια, μέσω του Ιδρύματος Βασίλειος Κωνσταντέλλης.

Ο Καμινιώτης,  Γ. Κωνσταντέλλης, Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλης πολυεθνικής Φαρμακευτικός Εταιρείας, ο οποίος παλιότερα  χρηματοδότησε την έκδοση δυο τεράστιων πολυτελών τόμων  για την πολιτιστική (βυζαντινή)  κληρονομιά της Λήμνου επανήλθε με μια σπουδαία ανακοίνωση.  

Το Περιβαλλοντικό Κέντρο Έρευνας θα είναι  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με το οποίο ήδη έχω μιλήσει, είπε, και με σημείο αναφοράς την Πολιόχνη.

Για το σκοπό αυτό θα κτιστεί  ένα  κτίριο στο κέντρο του χωριού και όσα σχολεία από όλη την Ελλάδα θα είναι μέλη αυτού το Κέντρου θα έρχονται στα Καμίνια (σ.σ.  προφανώς για   ενημέρωση και εργασίες) για 3 μέρες! Αυτό είναι  το δικό μου όραμα, πρόσθεσε !

Από όσα ειπώθηκαν φαίνεται ότι το Θέμα είναι “δουλεμένο”   από την πλευρά του κ. Κωνσταντέλλη, υποθέτω ακόμη και το σημείο που θα  ανεγερθεί το κτίριο στο κέντρο του χωριού…

Τα Καμίνια έχουν μια μεγάλη  εκπαιδευτική παράδοση  και μια σημαντική προσωπικότητα στον χώρο αυτόν, τον Αργύριο Μοσχίδη, και αυτή η εξέλιξη όπως ανακοινώθηκε απο τον κ. Κωνσταντέλλη έρχεται να  προσδώσει νέα στοιχεία και δυνατότητες στην περιοχή.   Η. Κ.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button