Απόψεις

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ – Απλώς μια Γνώμη !

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ - Απλώς μια Γνώμη !

Γραφει η Καιτη Σαπερα – Βρουντζου

Ηλία καλημέρα και χρόνια πολλά.

Συμφωνώ με την επιλογή του επιταφίου της Αγιασοφιάς ως του καλύτερου της φετινής πασχαλινής χρονιάς και εγώ από την πρώτη ματιά αυτόν επέλεξα. Αυτός ο Επιτάφιος έχει μεταφέρει ένα κομμάτι του ελληνικού αγρού με όλες τις αποχρώσεις του.

Ο στολισμός του επιταφίου κάποτε που δεν υπήρχε η εύκολη λύση των ανθοπωλείων εμπεριείχε και έναν άλλον διαγωνισμό, από νωρίς τον χειμώνα οι νοικοκυραίοι φρόντιζαν να φυτεύουν στους κήπους του λουλούδια επιλέγοντάς τα τόσο για την πρώ ι μη ανθοφορία όσο κσι για το ωραίο τους χρώμα ώστε να έχουν άνθη να προσφέρουν για τον Επιτάφιο. Ετσι είχαμε και έναν άτυπο διαγωνισμό ωραίων κήπων.

Τα παιδιά που με τα πανέρια έβγαιναν πρωί πρωί της Μ.Παρασκευής να μαζέψουν τα λουλούδια για τον στολισμό του επιταφίου ήξεραν από πιό νωρίς ποιό περιβόλι έχει άφθονα λουλούδια και η νοικοκυρά ήταν πρόθυμη να τα προσφέρει για τον επιτάφιο και κατευθύνονταν προς τα εκεί.

Αλλη πηγή που είχε άφθονες μωβ βιολέτες ήταν η πίσω πλευρά του Κάστρου της Μύρινας (στα Τσιρλόνερα). Εκεί πήγαιναν τα μεγαλύτερα αγόρια και γέμιζαν τα πανέρια γιατι ο χώρος ήταν επικίνδυνος με γκρεμούς και τα κορίτσια και τα μικρότερα αγόρια δεν το τολμούσαν.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button