Λήμνος

Γιατί δεν γίνονται εκδρομές στη Λήμνο το 3/ήμερο του Αγίου Πνεύματος

Γιατί δεν γίνονται εκδρομές στη Λήμνο το 3/ήμερο του Αγίου Πνεύματος

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Βασικός λόγος τα άβολα ή ανύπαρκτα δρομολόγια των πλοίων.

Συγκεκριμένα:

 

1)    Δεν υπάρχει πλοίο από Θεσσαλονίκη. Είναι ανύπαρκτα τα δρομολόγια εδώ και πολλά χρόνια. Παλιά είχε 2 δρομολόγια, πολύ εξυπηρετικά, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, μάλιστα το γρήγορο ΚΕΝΤΕΡΗΣ έκανε μόνο 5 ώρες. Τώρα απολύτως τίποτα. Το μοναδικό λιμάνι από όπου μπορούν οι βορειοελλαδίτες (δυτική Μακεδονία, κεντρική Μακεδονία, ανατολική Μακεδονία, Θράκη από τους 15 συνολικά νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών, Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου) να πάρουν πλοίο για Λήμνο, είναι της Καβάλας. Αυτό πρακτικά σημαίνει 500 επιπλέον χιλιόμετρα πήγαινε-έλα, 8-10 διόδια, χάσιμο χρόνου, κλπ.

 

1)    Το πλοίο από Καβάλα (ΔΙΑΓΟΡΑΣ) το Σάββατο 15 Ιουνίου αναχωρεί στις 8 το πρωί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εκδρομείς, ένα βράδυ δεν θα κοιμηθούν, θα χάσουν τον ύπνο τους, θα πρέπει να ξυπνήσουν μέσα στη μαύρη νύχτα, κατά τις 3 η ώρα γερμανικό νούμερο, να ετοιμαστούν, και στις 4 να ξεκινήσουν, ώστε στις 7 το πρωί να είναι στο λιμάνι της Καβάλας για επιβίβαση.

 

2)    Την Δευτέρα, τρίτη μέρα της 3/ήμερης αργίας, που πρέπει να επιστρέψουν από τη Λήμνο, δεν υπάρχει πλοίο από τη Λήμνο για Καβάλα. Είναι ανύπαρκτο.

 

Πώς να έλθουν, λοιπόν στη Λήμνο, και πώς να επιστρέψουν;

Και πώς θα αναπτυχθεί ο τουρισμός στην πανέμορφη αλλά ακριτική Λήμνο, κύριε Μουτζούρη, κύριε Τζιτζικώστα, και κύριοι υποψήφιοι βουλευτές που θέλετε ξανά την ψήφο μας σε μερικές μέρες στις 7 Ιουλίου;

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button