Λήμνος

Η Ρεγκάτα Φιλίας 2019 σε Μύρινα και Μούδρο από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου

Η Ρεγκάτα Φιλίας 2019 σε Μύρινα και Μούδρο  από τις 28 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου

 

 

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Ρεγκάτα Φιλίας, με διοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμαριάς, τον Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας και τον Ναυτικό Όμιλο Σμύρνης, ανοίγει πανιά φέτος για τη Λήμνο για 3η χρονιά.

Ενόψει της Ρεγκάτας Φιλίας, της οποίας τα σκάφη θα καταπλεύσουν στη Μύρινα και τον Μούδρο στις 28 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μοσχάκης συγκάλεσε την Παρασκευή 14 Ιουνίου συνάντηση εργασίας, κατά την οποία συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα. Στόχος η άρτια οργάνωση της υποδοχής της ρεγκάτας και η πλαισίωσή της απο εκδηλώσεις, με την πολύτιμη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων αρχών και φορέων.

            Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Μπούμπουρας, ο Λιμενάρχης Μύρινας κ. Γ. Αρβανίτης, ο διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Μούδρου κ. Γ. Καραπαπάζογλου, η περιφερειακή σύμβουλος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης» κ. Δέσποινα Κατσανέρη και η γραμματέας του συλλόγου κ. Φώφη Καράμαλη,  το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμειόυ Λήμνου κ. Στυλιανός Μαμουζέλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου κ. Χρυσόστομος Ψάρρας, καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι των τελωνειακών και αστυνομικών αρχών κ. Μαρία Λυρούδια και κ. Κωνσταντίνος Τραντής αντίστοιχα.

            Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα σκάφη της Ρεγκάτας Φιλίας αναμένονται στη Μύρινα στις 28 Ιουνίου, όπου στις 29 του μήνα θα γίνει η υποδοχή στο παλιό λιμάνι της πόλης. Στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν παράκτιοι αγώνες στα Ρηχά Νερά, ενώ την ίδια μέρα οι ιστιοπλόοι θα αναχωρήσουν για τον Άγιο Ευστράτιο πραγματοποιώντας ιστιοδρομία 20 ναυτικών μιλίων. Την 1η Ιουλίου θα επιστρέψουν από τον Άγιο Ευστράτιο στον Μούδρο με μια δεύτερη ιστιοδρομία.

            Κατά την άφιξή τους στον Μούδρο, τους ιστιοπλόους θα υποδεχθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης», προσφέροντάς τους τοπικά εδέσματα, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στο ανοικτό θέατρο του Μούδρου για την εκδήλωση υποδοχής.  Στην εκδήλωση ο σύλλογος θα προσφέρει στους ιστιοπλόους αναμνηστικά, ενώ στην τελετή των απονομών οι τοπικές αρχές θα απονείμουν τα έπαθλα των αγώνων.

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τραγούδια για τη θάλασσα από τη μικτή ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Λήμνου, συνοδευόμενη από την παιδική χορωδία και την χορωδία ενηλίκων. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου.

            Στις 2 Ιουλίου τα σκάφη της Ρεγκάτας Φιλίας θα αναχωρήσουν για την Τένεδο, πραγματοποιώντας ιστιοδρομία 38 ναυτικών μιλίων.        

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button