ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Γρηγ. Μανινακης – «Εξόριστε ποιητή  στον αιώνα σου λέγε τι βλέπεις ?

Δυό σκέψεις με πολλή αγάπη ( Απρίλης 2021)

Στο πνεύμα της εποχής και εν όψει της αδυσώπητης επικαιρότητας  σε σχέση με την «ζώνη αιγιαλού» ( συχνά βαφτίζεται βολικά  «ανάπτυξη και ευημερία») μου έρχεται αυθόρμητα στο νου το ερώτημα/απάντηση του Ελύτη απο το «Αξιον Εστί».

«Εξόριστε ποιητή  στον αιώνα σου λέγε τι βλέπεις ?

Βλέπω τα έθνη ,αλλοτες αλαζονικά, παραδομένα στη σφήκα και στο ξινόχορτο

Βλέπω τους εμπόρους να εισπράττουν σκύβοντας το κέρδος των δικών τους πτωμάτων. Βλέπω την αλληλουχία των κρυφών νοημάτων………κλπ κλπ »

Όμως μέσα απο το βάθος και το μεταφορικό νόημα των όμορφων λόγων του ποιητή βλέπω φευ, και την εικόνα μιας αναπόφευκτης πραγματικότητας.

Βλεπω  σκουπιδαριό απο λαδόκολες, καλαμάκια, πλαστικά μπουκάλια και σακκούλες και  χάρτινα ποτήρια του καφέ, χαρτοπετσέτες και αποφάγια απο “ευσυνειδητους και σεβαστικούς” προς τον τόπο  περιβάλλον συγκυριακούς πελάτες.

Βλέπω και  την «πρόοδο» ντυμένη στα «μυκονιάτικα» να εξελίσσεται σε ολοήμερο και νυχτερινό καλοκαιρινό “beach-bar” για να υποδεχτεί την “κάθοδο» των νεαρών «λόρδων» του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων ημεδαπών και ευρωπαίων “ευγενών”.

Άξιοι  εσμεν ? Θα δείξει !!

Είθε όλα τούτα να είναι αποκύημα φαντασίας ενός υπερευαίσθητου συνταξιούχου.

«Γνέφοντας στον Άθω κάθομαι και γράφω όλα όσα χάνονται ..μα πάντα θ’ αγαπώ»

Γρηγόρης Μανινάκης

LimnosNea.gr. : Η φωτογραφία ειναι απο αναρτηση στο διαδίκτυο οπου φαίνεται πως η “Καντίνα” εξελίσσεται… Τη δημοσιεύουμε για να συνοδέψουμε το παραπάνω ποιητικό άρθρο αλλά θα επανέλθουμε με αυτή γιατι “λέει” πολλά… 1000 Λεξεις !

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button