Λήμνος

“η καρδιά μας βρίσκεται στη Λήμνο”

Απο το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης Αθηνων,  ένας συγκινητικός αποχαιρετισμός στο Δάσκαλο τους Θανάση Παπαδόπουλο

Σήμερα Σάββατο, η καρδιά μας βρίσκεται στη Λήμνο.

Παρακολουθούμε νοερά το τελευταίο αντίο στον δάσκαλό μας, Θανάση Παπαδόπουλο.

Η σχολική κοινότητα πενθεί και θλίβεται.

Τα παιδιά, οι μαθητές σου, όταν το υποψιάστηκαν… φώναξαν με πνιγμένη φωνή

“μα γιατί … γιατί… γιατί ο κύριος Θανάσης“… και τώρα όταν ρωτούν να μάθουν περισσότερα, στο βλέμμα τους δείχνουν να μη το έχουν πιστέψει…

Οι γονείς μονολογούν και γράφουν “πόσο βοήθησε την κόρη μου, πόσο στήριξε τον γιό μου, τι υπέροχος δάσκαλος, τι θαυμάσιος Άνθρωπος, πάντα χαμογελαστός και ευγενικός“.

…Και τώρα;  θα σε θυμόμαστε..

Στις αίθουσες διδασκαλίας, να κάνεις με τον καλύτερο τρόπο πράξη τις γνώσεις σου, τις σπουδές σου, την εμπειρία σου.

Στη βιβλιοθήκη, να χαρίζεις το χαμόγελο μοιράζοντας τη χαρά σου, όταν οι μαθητές ήθελαν βιβλία.

Στις σχολικές γιορτές και εξορμήσεις να είσαι εκεί δραστήριος, οργανωτικός, και όταν χρειαζόταν αυστηρός, πάντα με την ευγένια που σε χαρακτήριζε. Και πάντα μα πάντα, με τη φωτογραφική σου μηχανή στο χέρι ,γιατί ήθελες να αιχμαλωτίζεις τις χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές αυτού του σχολείου.

Σύμβολό σου, ο κόσμος σε μια υδρόγειο σφαίρα. Σου άρεσε να φεύγεις σε μεγάλα ταξίδια, αλλά και να πηγαίνεις πάντα στην οικογένειά σου και στο νησί σου, τη Λήμνο. Να μας μοιράζεις με ένα κρυφό ενθουσιασμό, με μια φανερή  αγάπη, εικόνες  και πληροφορίες από τον τόσο αγαπημένο σου τόπο.

Καλό ταξίδι…

Θανάση… σε ευχαριστούμε…

οι γονείς και τα παιδιά, που διδαχτήκαμε τόσα πολλά από εσένα.

Σύλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης

Το σχολείο μας θα προσφέρει χρηματικό ποσό αντί στεφάνου, που θα διατεθεί σε Ειδικό Σχολείο της Λήμνου, επιλογής της οικογένειας.

σημ. LimnosNea.gr : Η φωτογραφία ειναι σου Συλλογου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button