ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λημνος – Είναι λίγες και μονόπαντα οι 5 Γαλάζιες Σημαίες. Τι μας είπε ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Λημνος Τουριστική

Η Λημνος ανακοινώθηκε με 5 Γαλαζιες Σημαιες, σε παραλίες το Νησιού,  που είναι οι ίδιες με τις περσινές,  όπως αναφέρονται  παρακάτω:

Π.Ε. ΛΗΜΝΟΥ [5]

Δήμος Λήμνου

Άγιος Ιωάννης (Κασπακα)

Εβγάτης-Ζεματάς

Θάνος

Πλατύ

Ρηχά Νερά

 

Συγκριτικά με τις αλλες Περιφερικές Ενότητες η Λήμνος είναι στα χαμηλά σε αριθμό παραλιών με Γαλάζια Σημαία, όπως επίσης οι Παραλίες είναι ολες στη Δ.Ε. Μύρινας ενώ λείπουν οι  παραλίες απο την Ανατολική Λήμνο.

Είναι ένα θέμα που το θέσαμε στον Πρόεδρο της ΑΜΚΕ  ΛΗΜΝΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Μάκη Ψάρρα.

Ο  κ. Ψάρρας μας είπε ότι μια παραλία για να πάρει τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να υποστηρίζεται απο κάποιο κατάστημα της Παραλίας αυτής για να  διαθέτει Τουαλέτες, άλλες ευκολίες, ξύλινους διαδρόμους στην Αμμουδιά κλπ.  Ο  κ. Ψαρρας  επικοινώνησε, όπως μας είπε,   με δυο καταστήματα Παραλιών για να υπάρξει αυτή η συμβολή, χωρίς να εξασφαλίσει αυτή την αναγκαία συνθήκη…

Επιμέναμε,  ωστόσο, ότι δεν έγινε συστηματική προσπάθεια για να έχουν Γαλαζιες Σημαίες και άλλες παραλίες θεωρώντας οτι για τη  Λήμνο είναι λίγες οι 5. Συμφωνήσαμε  με τον Μάκη Ψάρρα ότι οσοι έρχονται στη Λήμνο αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν  πολλές 10δες παραλίες με απόλυτα καθαρά νερά  και όμορφες εύκολες αμμουδιές  όμως για οσους δεν εχουν ερθει στη Λημνο,   οι Γαλάζιες Σημαίες είναι απαραίτητες για την εικόνα του Νησιού.

 

Η Ελλάδα είναι δεύτερη παγκοσμίως σε παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες που φετος είναι 545 !  Πρωτη Περιφερειακη Ενότητα είναι η Χαλκιδική με 87 !

Η Χαλκιδική είναι γνωστή για τις  ωραίες παραλίες της  αλλά φροντίζει αυτό και να το δείχνει   με τις Γαλάζιες Σημαίες…

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Χίος,  με τις λίγες παραλίες εχει   15 Γαλάζιες Σημαίες, η Λέσβος 17, η Σύρος 6, η Κως 12 και η Μύκονος 1, όμως η Μύκονος έχει τέτοιο όνομα που δεν έχει ανάγκη των Γαλάζιων Σημαιων..

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button