ΕπιλεγμέναΛήμνος

Λήμνος: Το AquaBlue επέστρεψε λόγω “προληπτικών ελέγχων” δύο ώρες μετά την αναχώρηση από Λαύριο,

Επέστρεψε στο Λαύριο τα ξημερώματα το AquaBlue , δύο ώρες περίπου μετά την αναχώρηση του από το Λαύριο για Αγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα, ενώ βρισκόταν κοντά στο Κάβο Ντόρο λόγω “προληπτικών ελέγχων” όπως αναφέρει η ανακοίνωση του πρακτορείου στη Λήμνο, χωρίς να γίνεται καμιά επιπλέον αναφορά στο τι αφορούσαν αυτοί οι έλεγχοι και πως προέκυψαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και δύο ώρες μετά την αναχώρηση.

Με ανακοίνωση του το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος αναφέρει :

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, ‘Ανδρου και Καρύστου, ότι το Ε/Γ-O/Γ «AQUA BLUE» Ν.Π. 12393 με 55 επιβάτες, 16 Ι.Χ.Ε., 13 ΦΓ, 01 ΛΦ και 42 άτομα μέλη πληρώματος, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Λαυρίου για λιμένες Αγίου Ευστρατίου – Λήμνου – Καβάλα, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα Λαυρίου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του «AQUA BLUE», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κεντρικού πρακτορείου στη Λήμνο αναφέρει ότι: λόγω προληπτικών ελέγχων που προέκυψαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού του μετά την αναχώρηση από Λαύριο 21:45 και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο AQUA BLUE επιστρέφει στο λιμάνι του Λαυρίου.

Ενώ με νεώτερη ενημέρωση αναφέρει ότι ουσιαστικά τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα επανέλθουν από την Τετάρτη 30/11. Συγκεκριμένα: Σε συνέχεια του προηγούμενου δελτίου τύπου σχετικά με το Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο «AQUA BLUE», ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια του πλοίου σήμερα 29/11/2022 θα παραμείνουν ανεκτέλεστα. Το πλοίο θα ενταχθεί στα δρομολόγια του την Τετάρτη 30/11 από Λαύριο 21:45. 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button