Μαρμελάδα πράσινο σύκο
Μαρμελάδα πράσινο σύκο
Τώρα είναι η εποχή, όχι μόνο για το πολυαγαπημένο συκαλάκι γλυκό κουταλιού, αλλά και για μαρμελάδα.
Γίνεται πανεύκολα, όπως όλες οι άλλες μαρμελάδες, θέλει μόνο λίγη ζάχαρη παραπάνω, για την ακρίβεια την διπλή δόση από όση το ώριμο αυγουστιάτικο σύκο.
Χωρίς ξεπίκρισμα, ακριβώς για να δώσει εκείνην την ιδιαίτερη γεύση και εκείνο το ιδιαίτερο άρωμα, που θυμίζει άνοιξη.
Συκιές είναι γεμάτη η Ελλάδα, άγριες και ήμερες. Αυτήν εποχή είναι γεμάτες με τα σκληρά πράσινα σύκα. Τώρα λοιπόν, που χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας και μπορούμε να ξεπορτίσουμε ελεύθερα χωρίς SMS, κάντε μια εξόρμηση στη φύση, όλο και κάποια συκιά θα σας περιμένει.
Κι αν δεν ξέρετε πού έχει, να ‘ναι καλά η λαϊκή αγορά, εκεί θα βρείτε σίγουρα.
Αν έχετε δυνατό μίξερ ή πολυκόφτη, βοηθάει. Αλλιώς τα κόβετε με μαχαιράκι στα 4 πριν τα βάλετε στην κατσαρόλα για βράσιμο.
Τα υπόλοιπα υλικά τα ξέρετε: Ζάχαρη, λίγο ξύσμα από φλούδα χοντρόφλουδου πορτοκαλιού, βανίλια και κανέλα.
Καλή επιτυχία!