Απόψεις

Ματίνα Παγώνη ένας άνθρωπος της επικοινωνίας! 

Ματίνα Παγώνη ένας άνθρωπος της επικοινωνίας!
Γραφει ο Πάνος Τσινόπουλος
Η κα Ματίνα Παγώνη προέκυψε ξαφνικά και αναπάντεχα στην ζωή μας μέσα από έναν ιδιαίτερα δύσκολο ρόλο στο επίκεντρο μιας τεράστιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης!
Είναι η μοναδική που ενώ δέχθηκε επιθέσεις από μια μερίδα της κοινωνίας, δεν έδειξε ούτε στιγμή να δειλιάζει, αλλά ούτε να χαρίζει σπιθαμή βήματος από την υγειονομική της θέση! Είτε συμφωνεί κανείς μαζί της, είτε διαφωνεί, με τον τρόπο της επικοινωνιακής της έκφρασης, ένα είναι σίγουρο: Είναι το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των τελευταίων δύο ετών και ως τέτοιο πλέον, ανήκει στην ομάδα των opinion leader!
Ο όρος opinion leader ή αλλιώς διαμορφωτές άποψης και τάσης, είναι άνθρωποι που μπορεί να προέρχονται από οποιοδήποτε επάγγελμα και το χαρακτηριστικό τους είναι, ότι μπορούν να επηρεάζουν μεγάλες κοινωνικές μάζες επάνω σε διάφορα θέματα!
Ένα τέτοιο απλό παράδειγμα πριν δούμε και έναν άλλο “ρόλο” Παγώνη, θα μπορούσε να είναι ο Στέλιος Ρόκκος! Ο πιο επικοινωνιακά επιτυχημένος Λημνιός των τελευταίων δεκαετιών. Για να επιλέξει ο καλλιτέχνης και η σύζυγος του να διαμένουν μόνιμα στην Λήμνο, σημαίνει ότι είναι εκεί γιατί  “κάτι” υπάρχει που συμβάλει στην εν γένη πορεία του!
Αυτές οι επιλογές, συνήθως είναι ασυνείδητες διεργασίες που συντελούνται στο υποσυνείδητο των ανθρώπων ,αλλά το αποτέλεσμα είναι συγκεκριμένο!
Άλλος όρος του μάρκετινγκ είναι, Point of Attraction που σημαίνει εκείνο το στοιχείο που κάνει έναν τόπο, ένα προϊόν, μία ιδέα να γίνεται ελκυστικό!
Αρχικά η Ματίνα Παγώνη δεν είχε συνδεθεί με το νησί της Λήμνου, μιας και ο σύζυγος της Σπύρος Παξιμαδάς, συνταξιούχος πλέον Διευθυντής της Β’ Παθολογικής κλινικής του “Ελπίς”, κατάγεται από την Λήμνο και μάλιστα με μεγάλο συγγραφικό έργο γύρω από το πρώτο επίσημα δηλωμένο φάρμακο του πλανήτη που είναι η Λημνία Γη σε δισκίο, πριν από χιλιάδες χρόνια!
Σταδιακά όμως η Ματίνα συνδέθηκε με τον τόπο καταγωγής του συζύγου της προκαλώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο επικοινωνιακό αποτύπωμα της Λήμνου!. Ναι δέχθηκε κριτική και μάλιστα σφοδρή, αλλά σίγουρα κέρδισε την πλειοψηφία της ιατρικής κοινότητας!
Από πολλούς Marketer του τουρισμού, η ιατρική κοινότητα θεωρείται μια από τις καλύτερες ομάδες στόχευσης προοπτικού τουρισμού (Target Group) για λόγους που ο καθένας μπορεί να κατανοήσει και δεν είναι άλλοι από το ότι η πλειοψηφία “αφήνει” καλά χρήματα στην καλή διατροφή, καθαρό περιβάλλον, ιστορία, καλό κρασί – επίσης ένα φάρμακο της αρχαιότητας μέχρι και σήμερα – ηρεμία, αναζωογόνηση και πολλά άλλα.
Στοιχεία που το νησί της Λήμνου κατάφερε να διατηρήσει στο ακέραιο!
Έτσι η Κα Ματίνα Παγώνη, πέρα από τον γνωστό τηλεοπτικό της ρόλο, μπορεί , αλλά και αποτελεί ακόμη ένα ισχυρό επικοινωνιακό κεφάλαιο στον τομέα της προβολής και μάλιστα αρκετά δυνατή.
Κλείνοντας θα μοιραστώ έναν άγραφο νόμο στην επικοινωνία της προβολής, ότι, “Όσο περισσότερος ντόρος γίνεται σχετικά με κάτι, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να το δουν και να το γνωρίσουν “!
Πάνος Τσινόπουλος

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button