Λήμνος

ΜΕΛΙ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕ 2 ΑΣΤΕΡΙΑ, ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ !

ΜΕΛΙ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕ 2 ΑΣΤΕΡΙΑ, ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ !

Το Στοίχημα κερδήθηκε  (!) με την παγκόσμιας αξίας  Βράβευση του Μελιού του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Λήμνου και  έτσι οι  προοπτικές που ανοίγονται για την συμμετοχή του σε ράφια υψηλής   ποιοτικής αναγνώρισης ,  και τιμής βεβαίως ,   είναι  μεγάλες!

Πριν ένα χρόνο,  όταν ο Συνεταιρισμός  παρουσίασε το πρώτο συσκευασμένο προϊόν  του,  το οποίο  έγινε με τη συνεργασία του Τμήματος Επιστήμης  Τροφίμων και Διατροφής της Λήμνου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο επιστημονικός  συνεργάτης του Μελισσοκομικού Λήμνου   και ειδικός  σε θέματα μελιού Παπαχριστοφόρου Αλέξανδρος, έβαζε στοίχημα  από μικροφώνου ότι αν σε ένα χρόνο το πρωτοπαρουσιαζόμενο, τότε,   μέλι του Συνεταιρισμού δεν κατακτούσε κάποιο διεθνές βραβείο θα έσκιζε το πτυχίο του…

 Το στοίχημα κερδήθηκε, λοιπόν,  ο Αλεξάνορος  Παπαχριστοφόρου  παραμένει πτυχιούχους…  και οι συνεταιριστές μελισσοκόμοι Λήμνου με τον Πρόεδρο τους Δημ. Παλαιολόγου έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι και να περιμένουν καλύτερες μέρες (τιμές, εννοώ) για το συσκευασμένο προϊόν  τους

Το βαζάκι των 450 γραμ. με το μέλι που βραβεύθηκε  στη  Διεθνή και μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων των Βρυξελλών με το βραβείο των 2 Αστέρων (φωτογραφία)   κυκλοφορεί με  την επιγραφή:  ΜΕΛΙ ΛΗΜΝΟΥ.

Όπως μας είπε ο (δικαιολογημένα) ενθουσιασμένος κ. Παπαχριστοφόρου στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ    αμέσως μετα τη  βράβευση έδειξαν ενδιαφέρον  καταστήματα με διεθνή παρουσία σε βραβευμένα  ποιοτικά  προϊόντα και όταν αυτό το ενδιαφέρον φθασει να γίνει εμπορική πράξη, η τιμή του  μελιού του Συνεταιρισμού,   σε αυτά τα καταστήματα,  θα εκτοξευτεί.

Στο Βαζάκι του Μελισσοκομικού  της Λήμνου δεν αναγράφεται η   λέξη ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ  και στην απορία μας  η εξήγηση  που μας έδωσε ο  Ραδιοφωνικός Συνομιλητής μας Αλ Παπαχριστοφόρου είναι ότι η  ποσότητα του  θυμαριού στο μέλι που βραβεύτηκε είναι αρκετή για να χαρακτηριστεί ως θυμαρίσιο, σε αντίθεση με οσα “θυμαρίσια” κυκλοφορούν σε πανελλαδικό επίπεδο  και πιθανόν να μην δικαιούνται αυτόν τον χαρακτηρισμό. Όμως η προσπάθεια που γίνεται  είναι να μην έχουμε στην Αγορά άλλο ένα “θυμαρίσιο” μελι αλλά το βραβευμένο μέλι μας να επικρατήσει με το μοναδικό, brand  name:  ΜΕΛΙ ΛΗΜΝΟΥ !

Άλλωστε η βράβευση του μελιού μας με τα 2 ΑΣΤΕΡΙΑ της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ δεν έγινε για την περιεκτικότητα του  σε θυμάρι αλλά για  τη  συνύπαρξη  σε αυτό   και άλλων 4 ανθέων από το φυσικό περιβάλλον της Λήμνου και αυτή η σύνθεση είναι που δίνει την βραβευμένη  ποιότητα του Μελιού του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Λήμνου.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button