Λήμνος

Μια Ανοιχτη Συγκεντρωση στην Επετειο της 21ης Απριλιου, που τις ειχε απαγορευσει …

Μια Ανοιχτη Συγκεντρωση στην Επετειο της 21ης Απριλιου, που τις ειχε απαγορευσει ...

Σπάζοντας το κατεστημένο των  προεκλογικών συγκεντρώσεων  στη Μύρινα και δη σε αίθουσες  Ξενοδοχείων,   ο  Δημοτικός Συνδυασμός  ΣΤΜΠΑΝ,  πήγε Πλατεία!  

Πραγματοποίησε  ακόμη μια συγκέντρωση εκτός Μύρινας επιλέγοντας το πιο κεντρικό Χωριό της Λήμνου,  το Λιβαδοχώρι. Άλλωστε από εκεί ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες η πρώτη και ιδρυτική,  τελικά, Γενική Συνέλευση, ενώ στη συνέχεια ακολουθησαν άλλες δυο στην Ατσική.

Η Συγκέντρωση αυτή είναι πολύ κοντά  στην παράδοση που θέλει τις Πλατείες των Χωριών κέντρο συγκεντρώσεων και αποφάσεων…

Στέκομαι λίγο παραπάνω σε αυτό το σημειολογικό γεγονός γιατι κάτι σημαίνει  και ολοφάνερα είναι  σημαντικό καθώς,  μάλιστα,  η συγκέντρωση αυτή έγινε σε μια μέρα που έχει σηματοδοτηθεί από τη  δικτατορία της 21ης Απριλίου…  Τότε που καταργήθηκαν,    από μια βάναυση δικτατορία,  όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και  περισσότερο οι Συγκεντρώσεις, όπως λέγαμε τότε και σαν ανέκδοτο,  πάνω από 5 άτομα!

Ως προς το περιεχόμενο της συγκέντρωσης, , εκεί στην όμορφη και άνετη πλατέα του Λιβαδοχωρίου, φάνηκε καθαρά οτι ο Συνδυασμός ΣΥΜΠΑΝ με επικεφαλής τη  Χαριτίνη Φωτοπούλου, διευθύντρια στο  γειτονικό Γυμνάσιου Λιβαδοχωρίου,   είναι μια ομαδική προσπάθεια  με εντελώς άλλα χαρακτηριστικά απο τα συνηθισμένα.

 Και αυτό ήταν αναμενόμενο, αλλά  το μη αναμενόμενο είναι   η ενεργητικότητα της κ. Φωτοπούλου για να  ενημερωθεί και να ενημερώσει τους άμεσα εμπλεκόμενους Φορείς, Υπηρεσίες, Υπουργεία κλπ,  για  όλα τα τρέχοντα και τα μελλοντικά θέματα της Λήμνου.

 Έχει κινηθεί, όπως φάνηκε,  προς αυτή την κατεύθυνση της αλληλοενημέρωσης, με επιτυχία και     είναι χαρακτηριστική η φράση της:   “Ζητήσαμε να  μας ακούσουν ( για τα προβλήματα της Λήμνου, οι Υπεύθυνοι Φορείς) και μας το αρνήθηκαν;”

Μίλησαν αρκετοί  από τους παρόντες/ παρούσες  και υπήρξαν αναφορές  στα  διάφορα τρέχοντα πρόβλημα, όπως τα βοθρολύματα στα Ρέματα και το σεισμόπληκτο Γυμνάσιο Μύρινας.

 Γενικότερα  έγινε αρκετός λόγος για την πρωτογενή παραγωγή   και τη σύνδεση με τον Τουρισμό, επίσης ένα σημαντικό αναπτυξιακό τομέα.  

Την Απ ευθείας μετάδοση της Συγκέντρωσης έκανε το site Limnos report  από όπου και η δική  μου ενημέρωση, καθώς και η φωτογραφία.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button