Λήμνος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιαν. Μπουρνούς για την 8η Οκτώβρη

Χαιρετιστήριο μήνυμα του Βουλευτή του Νομού Λέσβου, Γιάννη Μπουρνού, στις εκδηλώσεις της 107ης Επετείου Απελευθέρωσης της Λήμνου

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Αξιότιμοι εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Εκκλησίας, των συλλογικών φορέων της Λήμνου,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στη Μύρινα, για να γιορτάσουμε μαζί την 107η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού. Αυτή την ξεχωριστή μέρα μνήμης, που τιμάμε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου και του λαού μας, μετά από αιώνες υποδούλωσης και δεινών.

 

Η ελευθερία είναι το υψηλότερο ιδανικό της ανθρώπινης κοινωνίας. Η κατάκτηση αλλά και η διαφύλαξή της ποτέ δεν ήρθε χωρίς αγώνες και θυσίες.

 

Δυστυχώς, η 107η  επέτειος της απελευθέρωσης της Λήμνου λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο πολλαπλών και διαρκών διακινδυνεύσεων για την ελευθερία, την ειρήνη και τη γεωπολιτική σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

 

Η χώρα μας, με τη νευραλγική γεωστρατηγική της θέση, πρέπει να παραμείνει θεματοφύλακας της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εθνική της κυριαρχία και απαιτώντας την πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

 

Δυστυχώς, απέναντι μας έχουμε έναν δύστροπο και συχνά επιθετικό γείτονα: Μια αναθεωρητική δύναμη, που ερμηνεύει το διεθνές δίκαιο κατά το δοκούν, προκειμένου να δικαιολογήσει τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, τη μη τήρηση εκ μέρους της των συμφωνηθέντων για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, αλλά και τις παράνομες επιβουλές της για τις ενεργειακές πηγές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα, με αφορμή την 107η επέτειο της απελευθέρωσης της Λήμνου είναι σαφές:

 

Η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά και δεν απειλείται.

 

Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο και συγχρόνως αξιώνει το σεβασμό του από όσους σήμερα το αμφισβητούν.

 

Η πατρίδα μας έχει καταστεί και πρέπει να παραμείνει πόλος ειρήνης, σταθερότητας, συνεργασίας και συνανάπτυξης στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αυτός είναι ο πραγματικός πατριωτισμός, σε αντιδιαστολή με την πατριδοκαπηλία, που διαχρονικά προκάλεσε μόνο δεινά και εθνικές καταστροφές.

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

 

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τις σημερινές εκδηλώσεις για την 107η επέτειο της απελευθέρωσης της Λήμνου και υπόσχομαι σε λίγες ημέρες να βρεθώ κοντά σας, για να συζητήσουμε για τα βήματα προόδου, αλλά και για τα προβλήματα του νησιού.

 

Δεσμεύομαι, να είμαι στο πλάι σας σε κάθε άλλη περίσταση αναγκαίας συνεργασίας, διεκδίκησης και αγώνα για την πορεία της Λήμνου προς τα εμπρός.

Με τιμή,

Γιάννης Μπουρνούς

Βουλευτής Νομού Λέσβου

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΔΡΟ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button