ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

ΟΛΣΥ για το Νοσοκομειο: Τον τελευταίο χρόνο αποχωρήσεις πέντε ακόμη ιατρών.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΗΜΝΙΣΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  (ΟΛΣΥ)

10/ 6/ 2020

Προς:

Τον Υπουργό Υγείας,  κ. Βασίλη Κικίλια

Κοινοποίηση:

Βουλευτές Εκλογικής Περιφέρειας Λέσβου

Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Έπαρχο Λήμνου

Δήμαρχο Λήμνο

Δήμαρχο Αγ. Ευστρατίου

Μ. Μ. Επικοινωνίας Λήμνου

Θέμα : Νοσοκομείο Λήμνου

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, διενεργήθηκε πρόσφατα έρανος για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Λήμνου. Η συμμετοχή των απανταχού της γης Λημνίων και ΑγιοΕυστρατιτών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Οι χορηγίες – δωρεές των συμπατριωτών μας θύμισαν  παλαιότερες εποχές, όπως τότε που πρωτοιδρύθηκε το νοσοκομείο μας.

Η συγκινητική αυτή συμμετοχή των συμπατριωτών μας προβάλλει με τον πιο έντονο τρόπο τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της πολιτείας  και τις δικές σας προσωπικά για την αντιμετώπιση του βασικού προβλήματος του Νοσοκομείου μας που δεν είναι άλλο από την υποστελέχωσή του με το προβλεπόμενο ιατρικό προσωπικό.

Το νοσοκομείο μας, όπως γνωρίζετε, εξυπηρετεί τις ανάγκες νοσοκομειακής περίθαλψης των κατοίκων των δύο νησιών μας, της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου, αλλά και τις ανάγκες μεγάλου αριθμού αξιωματικών και οπλιτών που υπηρετούν στα ακριτικά νησιά μας, φυλάττοντας τα σύνορα της πατρίδας μας.

Κύριε Υπουργέ, το πρόβλημα αυτό του Νοσοκομείου μας επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο με τις αποχωρήσεις πέντε ακόμη ιατρών. Σχεδόν το ένα τρίτο των προβλεπόμενων θέσεων ιατρών στον Οργανισμό του Νοσοκομείου (ο οποίος σημειωτέον προβλέπει πολύ λιγότερες θέσεις ιατρικού προσωπικού σε σχέση με το παρελθόν) παραμένει ακάλυπτο εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ελλιπής στελέχωσή του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό αλλά και η απουσία Διοίκησης αυτού (το Νοσοκομείο έχει  αποσυνδεθεί από το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης από την 9η Μαρτίου 2019) συμβάλλουν στην απαξίωση του Νοσοκομείου και  δημιουργούν αίσθηση ανασφάλειας στους κατοίκους των δύο νησιών του Βορείου Αιγαίου,  οι οποίοι αναγκάζονται να αναζητούν λύση στα προβλήματα υγείας τους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σε περίοδο οικονομικής κρίσης και υγειονομικής πανδημίας.

Κύριε Υπουργέ, απαιτούμε το αυτονόητο: Την πλήρη και άμεση κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο της Λήμνου και του Αγροτικού  Ιατρείου του Αγίου Ευστρατίου.

Θέλουμε να νιώθουμε ασφαλείς στα νησιά μας στο τομέα της Υγείας.

Κύριε Υπουργέ, περιμένουμε Άμεση Λύση στο πρόβλημά μας ενόψει μάλιστα της έναρξης της τουριστικής περιόδου κατά την οποία ο πληθυσμός των νησιών υπερτριπλασιάζεται.

 

Για την Ο.Λ.ΣΥ.

Ομοσπονδία Συλλόγων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

 

Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας

 

Αντώνιος Καραγιάννης                                                          Άννα  Τάντου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button