Απόψεις

Ποση ειναι η οικονομική απώλεια απο την απουσία φοιτητών λόγω Κορονοϊού

Με κάποια αυθαίρετα νούμερα, που όμως έχουν βάση αν συμφωνήσετε και σεις,  οι αναγνώστες αυτού του άρθρου…

Καταλήγω σε ένα συμπέρασμα ως προς τη Ζημιά που έχει επιφέρει ο κορονοϊός στην Οικονομία του Νησιού. Όχι από όλα τα επίπεδα των απωλειών αλλά από ένα, την αποχώρηση από το Νησί των φοιτητών,  αφού τα μαθήματα γίνονται με τηλεσυνδέσεις.

Οι περισσότεροι, μάλιστα,  έχουν ξενοικιάσει αφού,  για φετος τουλάχιστον,  δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στη Λήμνο.

Εχουμε και λεμε: 4 ετη σπουδων Χ 80 φοιτητές σε κάθε έτος = 320 και δεν παίρνω υπόψη  τους φοιτητές/τριες που δεν τελειώνουν όλα τα έτη χωρίς καθυστερήσεις

Λοιπον  320 φοιτητές Χ 700 €/ μήνα  (νοικια και εξοδα)  = 224.000/μηνα Χ 9 Μηνες = 2.016.000 €

2 εκατομμύρια, με βαση τα παραπανω,  είναι οι απώλειες για τη Λήμνο για τη φετινή  φοιτητική περίοδο 2020-2021

Το ποσό είναι μεγάλο για την οικονομία του Νησιου. Πολύ περισσότερο που το ποσό αυτό δεν πάει σε λίγους, οποτε χάνεται,  ισως,  σε κάποια αγορα ή  αποταμίευση, αλλα κυκλοφορεί σε παρα πολλούς (Ενοικιαστές, φαγητό, μπαράκια, ταξί κλπ)  και είναι μεγάλη αναπνοή για την οικονομική ευρωστία του Νησιου.

Η φωτογραφία ειναι απο την Απονομή Πτυχίων,  όταν αρκετές 10δες συγγενών και φίλων έρχονται στη Λημνο για κάποιες μέρες για την τελετή αυτή !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button