Περιοδικό

Σεξ , ψέματα και βιντεοταινίες

Σεξ , ψέματα και βιντεοταινίες

Γράφει (κάθε Παρασκευή) η Χριστίνα Καβουρα

Εμείς δεν είχαμε κινητά δεν είχαμε και … προβλήματα !

Δεν μας έλειπαν και στον νησιώτικο κόσμο που ζούσαμε δεν τα χρειαζόμασταν !

Δεν φανταζόμασταν την χρήση τους, δεν ξέραμε την χρησιμότητά τους και επίσης εμείς δεν ήμασταν κακοί !

Πότε και γιατί επήλθε αυτή η κακότητα στον κόσμο μας, άγνωστο ! Ίσως με την παγκοσμιοποίηση, που κάπως αργά αλλά έπιασε και εμάς, επίσης άγνωστο ! Δεν μπορώ ούτε να την καταλάβω αυτήν την μάλλον εισαγόμενη κακία ούτε ξέρω που να την αποδώσω !

Όλα βέβαια έχουν ένα τίμημα και η τεχνολογία έχει επίσης ένα ακριβό τίμημα.

Ιδιαίτερα στην ψηφιοποίηση της τεχνολογίας, σε κινητά και υπολογιστές, χρωστούμε άνεση, εύκολη πρόσβαση στα πάντα άρα βιώνουμε μια μορφή ευημερίας, απόλυτης πληροφόρησης ( που όμως καταντά κάποιες φορές από ψευδής έως αφόρητη και πρέπει να περνάμε την εκάστοτε είδηση από κόσκινο ), αλλά και όταν οι δικλείδες ασφαλείας δεν μπουν σωστά ή δεν λειτουργήσουν οδηγούμαστε ακόμα και στον χλευασμό, τη γελοιοποίηση που φθάνει κάποιες φορές στην καταστροφή, τον όλεθρο, την απόγνωση και στην αυτοκτονία.

Ίσως επειδή οι νεαροί τα κάνουν όλα με το κινητό, ίσως, λέω ίσως, αποφασίζουν να κάνουν και σεξ με το κινητό ! Θεωρητικά το σεξ ανάμεσα σε δύο άτομα (επιμένω στα δύο άτομα) είναι μια ιδιωτική και οικεία υπόθεση που προϋποθέτει και την ανάπτυξη κάποιων συναισθημάτων ! Τώρα πως αυτή η ιστορία γίνεται φρίκη και διαπόμπευση στο διαδίκτυο είναι κάτι το ακατανόητο για εμάς όλους που παρακολουθούμε μη μπορώντας να εξηγήσουμε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Είναι μια ακατανόητη κατάσταση που κρύβεται στο σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής και μάλλον απαιτείται η γνώμη του ψυχιάτρου για την όποια ανάλυση του γεγονότος!

Όλη αυτή η διαστροφή ! Τουαλέτες σχολείων που γίνονται πλατφόρμες για την παραγωγή βίντεο, ιδιωτικές στιγμές εφήβων αλλά και μεγαλύτερων που αναρτώνται με μάλλον τιμωρητική διάθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , βίντεο αληθινά και μη που στέλνονται σε κινητά για την εκμηδένιση της συμμαθήτριας, το ντρόπιασμα της, για την εξύβρισή της.

Και το κινητό από ένα εργαλείο της καθημερινότητας μεταβάλλεται σε ένα εργαλείο τρόμου ! Ανεξερεύνητα τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, σκέτη ψυχεδέλεια !

Γιατί όμως φθάσαμε σε αυτά τα τρομακτικά επίπεδα κακίας, αυτή την προσπάθεια γελοιοποίησης και εξόντωσης του συνανθρώπου, του συμμαθητή, της συμμαθήτριας, γιατί αυτό το άγριο «μπούλινγκ» στα σχολεία γιατί αυτή η έλλειψη εκτίμησης του άλλου αλλά και η αυτοεκτίμηση ?

Κάτι είναι σαθρό στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας, όπως θα έλεγε και ο Σαίξπηρ !

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button