Λήμνος

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΟΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ…

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΟΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...

Μυτιλήνη, 24 Απριλίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σύλληψη ημεδαπού στη Μυτιλήνη για κατοχή κροτίδων

Κατασχέθηκαν -20- κροτίδες μεγάλης ισχύος

 

Συνελήφθη, σήμερα (24-04-2019) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας ημεδαπός, ηλικίας 38 ετών, ο οποίος κατηγορείται  για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του 38χρονου, μια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε συνολικά -20- κροτίδες μεγάλης ισχύος.

 

Οι κροτίδες κατασχέθηκαν, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση.

 

Μυτιλήνη, 24 Απριλίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη ημεδαπός στη Λέσβο, για κατοχή και πώληση κροτίδων

Κατασχέθηκαν συνολικά -4.050- κροτίδες

 

Συνελήφθη, σήμερα (24-04-2019) στην περιοχή της Θερμής στη Λέσβο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας ημεδαπός, ηλικίας 55 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε υπαίθριο χώρο ιδιοκτησίας του 55χρονου, ογδόντα μία(81) χάρτινες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά -4.050- κροτίδες.

 

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο συλληφθείς κατείχε τις προαναφερόμενες κροτίδες με σκοπό την πώληση τους.

 

Οι κροτίδες κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

 

 

Κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πρόληψη ανάλογων ατυχημάτων, υπενθυμίζει-συνιστά στους πολίτες και κυρίως στους γονείς, τα παρακάτω:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε, απαγορεύεται.
  • Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

 

 

 

  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά ιδιαίτερα επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button