Απόψεις

Τα «μπαλώματα» … δεν λύνουν προβλήματα. Καταγγελία Δημότη

ΘΕΜΑ: Τα «μπαλώματα» παραμένουν πάντα «μπαλώματα» και δεν λύνουν προβλήματα.

Σάμπως και είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας… Σάμπως και δεν είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο Δήμο….. Σάμπως και θα πρέπει να τιμωρηθούμε για κάτι ,αλλά άραγε για τι;

Σαφώς και δεν «δικαιούμαστε» να έχουμε απαιτήσεις για μεγάλα έργα από την δημοτική μας αρχή! Άλλωστε το «δείγμα γραφής» μας το έδειξε εδώ και πεντέμισι χρόνια!!!

Το απόλυτο τίποτα !

Αν κάποιος το αμφισβητεί, μπορεί πολύ απλά να περιδιαβεί την πόλη μας και να παρατηρήσει όλα αυτά που τα τελευταία χρόνια παραμένουν ακριβώς τα ίδια σε μια ιδανική στασιμότητα!

Η καθημερινότητα όμως και τουλάχιστον ο τρόπος που διαβαίνει κανείς προς το σπίτι του, δεν απαιτεί μεγαλόπνοα σχέδια, μεγάλες μελέτες και υψηλά οράματα, αλλά στοιχειώδη αντίληψη .Ο πολιτισμός σ ένα Δήμο αρχίζει από τις αυτονόητες μικρές υποδομές που διευκολύνουν τη  καθημερινότητα του πολίτη και σέβονται τις άκρως απαραίτητες ανάγκες του. Κι είναι αυτές οι υποδομές που κάποτε με το ελάχιστο κόστος κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα ζωής..Αρκεί να υπάρχει η βούληση και η κατανόηση αυτής της αναγκαιότητας από τη δημοτική αρχή.

Η διαμαρτυρία μου αφορά στο δρόμο που εξυπηρετεί μια μεγάλη περιφέρεια πολιτών της Μύρινας και βρίσκεται πλησίον του γηπέδου 5χ5 (Μουντιαλίτο) Για να γίνω πιο σαφής αναφέρομαι σ ένα χωμάτινο δρομάκο 30 μέτρων περίπου.

Οι φωτογραφίες που δημοσιοποιώ (πολύ γνωστές οι εικόνες για τους κατοίκους της περιοχής μας) αποδεικνύουν τα χάλια του εν λόγω δρόμου, όταν  κάθε τόσο η βροχή τον μετατρέπει σε πισίνα και τον καθιστά επικίνδυνο τόσο για τους οδηγούς αλλά κυρίως για τους πεζούς και ειδικά τα μικρά παιδιά, μιας και εφάπτεται του τοίχου αντιστήριξης ( μικρού γκρεμού)του παραπλέοντος ρέματος «Αγίας Τριάδος». αλλά και μετά τις  ατυχείς και αψυχολόγητες θα έλεγε κανείς ψευτοπαρεμβάσεις των «ειδικών» ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

Εδώ λοιπόν και χρόνια ζούμε ακριβώς τα ίδια και τα ίδια……

Η βροχή μετατρέπει τον δρόμο σε επικίνδυνη πισίνα. Οι κάτοικοι της περιοχής αρχίζουν τα παράπονα, τα τηλέφωνα και τις επιστολές για να δοθεί λύση στο καθημερινό μας πρόβλημα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button