Λήμνος

Τι συνεβη, λοιπον, με την περιπετειωδη πτηση; ΑΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ !

Τι συνεβη, λοιπον,  με την περιπετειωδη πτηση; ΑΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ !

Τι ακριβώς συνέβη,  λοιπόν,  με την πτήση ΑΘΗΝΑ –  ΛΗΜΝΟΣ  της  SKY EXPRESS,  το βράδυ της Δευτέρας 25/2/19;  

Είναι, ήδη,  γνωστό  ότι το αεροπλάνο  των 45 θέσεων,  που κάνει τη γραμμή της Λήμνου,  αμέσως μετά την απογείωση παρουσίασε βλάβη και επέστρεψε στη βάση του…

Το  θέμα πήρε έκταση καθώς  η βλάβη, όπως αναφέρθηκε από τους επιβάτες  ήταν  στον ένα από τους δυο κινητήρες – το αεροπλάνο ήταν  ελικοφόρο- και έμεινε με  ένα κινητήρα,  κάτι που είναι ένα  στοιχείο  φοβικό  και δικαίως.

 Στο διαδίκτυο  “ξέφυγε”,  όπως συνήθως,  καθώς αυτά που αναφέρθηκαν :   ότι ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος, ότι  έπεσαν από την οροφή οι μάσκες οξυγόνου, κάπου γράφτηκε οτι οι επιβάτες φόρεσαν και σωσίβια,  είναι όλα ανεύθυνες πληροφορίες και δεν έχουν καμιά πραγματική υπόσταση.

Τι συνέβη λοιπόν ;                                                                                                                         Ενημερώθηκα τηλεφωνικά  από επιβάτη αμέσως μετά την επιστροφή του αεροπλάνου, ήταν 9 η ώρα το βράδυ, και μας έδωσε,  εν βρασμώ ψυχής…,  μια πλήρη εικόνα που είναι ίδια με αυτή που μας ανέφεραν  δυο επιβάτες  σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ.

Μιλήσαμε με τον Σωτήρη Χασάπη, γνωστό επιχειρηματία, όπως και με τον Διευθυντή ξενοδοχείου ΛΗΜΝΟΣ ΒΙΛΛΑΤΖ   Δημήτρη Ματζάρη,  οι οποίοι μας περίγραψαν τα δύσκολα γεγονότα που έζησαν με σχεδόν ταυτόσημες πληροφορίες.

Το αεροπλάνο, μας  είπαν,  λίγο μετά την απογείωση του,   η όποια  έγινε με τους δυνατούς ανέμους της  πρόσφατης κακοκαιρίας  και έτσι και αλλιώς είχε τα γνωστά κουνήματα ξαφνικά τραντάχτηκε (αυτό ίσως άλλοι περιέγραψαν ως ισχυρό θόρυβο)   και συνέχισε με  ισχυρές αναταράξεις πέραν του συνηθισμένου…  Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις επεκράτησε τρόμος …

Ο Πιλότος ανακοινώσε ότι θα γυρίσουν πίσω ενώ το αεροπλάνο ήταν ακόμη πάνω από την Αττική.   Μέσα στο αεροπλάνο ακούστηκε από τους επιβάτες ότι δεν λειτούργει ο ένας κινητήρας και αυτό από μόνο του και χωρίς τα τραντάγματα  είναι κάτι που οδηγεί στον τρόμο … Τα τραντάγματα συνέχισαν μέχρι την ώρα που το αεροπλάνο έκανε τη στροφή και πήρε νότια πορεία για να γυρίσει   και να προσγειωθεί. Σε  αυτή την επιστροφή και κυρίως στην προσγείωση  η πτήση έγινε με  κανονικές συνθήκες και μάλιστα,  είπαν οι συνομιλητές μας  και οι δυο και ο καθένα ξεχωριστά,  η προσγείωση  έγινε καλύτερα και  από τις ομαλές πτήσεις. Μπράβο και στους  Πιλότους  λοιπόν !  Αυτό  όμως δείχνει ότι  το αεροπλάνο μπορεί να πετά και να προσγειώνεται κανονικά ακόμη και με ένα κινητήρα, αν το πρόβλημα του αεροπλάνου ήταν αυτό.

Στο αεροσκάφος επικράτησε  ο τρόμος,  όπως είπαμε,  γιατι ο  φόβος υπάρχει  σε κάθε πτήση,    αλλά ήταν ελεγχόμενος, κάποιοι  ήταν ή έδειχναν  και ψύχραιμοι!    Μια γυναίκα, μας είπαν,   έπαθε μια κρίση  υστερίας, κάτι φυσιολογικό,   ενώ  μια άλλη λιποθύμησε και δέχτηκε τις περιποιήσεις της Αεροσυνοδού, η οποία  και αυτή επέδειξε μεγάλη ψυχραιμία.

Το αεροπλάνο έφτασε στο σημείο αποβίβασης των επιβατών όπου και τους παρέλαβε το ειδικό όχημα  μεταφοράς επιβατών και τους μετέφερε στις αίθουσες αναμονής.

Ρωτήσαμε αν  την ώρα της προσγείωσης εμφανίστηκαν  οχήματα έκτακτης ανάγκης όπως πυροσβεστικά,  ασθενοφόρα κλπ και μας απάντησαν ότι δεν είδαν  κάτι τέτοιο… που σημαίνει ότι η προσγείωση αντιμετωπίστηκε σαν  έκτακτη,  όχι όμως και επικίνδυνη…

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άτομα της πτήσης αυτής, πλην 2 -3,   δυο ώρες αργότερα μπήκαν σε άλλο αεροπλάνο και ήρθαν Λήμνο.

ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΤΟΥΣ  ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ  ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.  (η Φωτογραφια ειναι αρχειου και  δεν εχει σχεση με την παραπανω περιπετειωδη πτηση, την οποια κανεις δεν ειχε το κουραγιο να φωτογραφισει… )

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button