ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Καλαμαράκια κατσαρόλας (κοκκινιστά)

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – καλαμαράκια κατσαρόλας (κοκκινιστά)
(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό καλαμάρια (κατά προτίμηση κατεψυγμένα, γιατί γίνονται πιο μαλακά) • 500 γραμ. χυμό ντομάτας • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο• 3 φύλλα δάφνης • 1 ποτήρι κρασί ο,τιδήποτε • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο• αλάτι, πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και χωρίζουμε το σώμα απ᾿ τα κεφάλια. |
|
Ανοίγουμε το σώμα στη μέση κατά μήκος
(για να τα καθαρίσουμε και να τα χωρίσουμε σε δυο κομμάτια). Κόβουμε τα δυο κομμάτια σε μικρότερα περίπου 2 εκατοστά. Τα κεφάλια και τα πλοκάμια τα κρατάμε ολόκληρα. |
|
Όταν μισοτηγανιστούν ρίχνουμε καλαμάρια και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά
μέχρι να πιουν τα υγρά τους. τον μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και ένα ποτήρι ζεστό νερό. |
|
Σιγοβράζουν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να δέσει
η σάλτσα τους (αν είναι πολύ πηχτή ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο λίγο νερό). κρασάκι Λήμνου. |