2019
Περιοδικό

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Καλαμαράκια κατσαρόλας (κοκκινιστά)

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – καλαμαράκια κατσαρόλας (κοκκινιστά)

(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)

ΥΛΙΚΑ

•    1 κιλό καλαμάρια (κατά προτίμηση κατεψυγμένα, γιατί γίνονται πιο μαλακά)
•    500 γραμ. χυμό ντομάτας
•    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο•    3 φύλλα δάφνης
•    1 ποτήρι κρασί ο,τιδήποτε
•    ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο•    αλάτι, πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και χωρίζουμε το σώμα απ᾿ τα κεφάλια.

Ανοίγουμε το σώμα στη μέση κατά μήκος

(για να τα καθαρίσουμε και να τα χωρίσουμε σε δυο κομμάτια).

Κόβουμε τα δυο κομμάτια σε μικρότερα περίπου 2 εκατοστά.

Τα κεφάλια και τα πλοκάμια τα κρατάμε ολόκληρα.
Στην κατσαρόλα στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Όταν μισοτηγανιστούν ρίχνουμε καλαμάρια και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά

μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρασί, βράζει για 2-3 λεπτά, και κατόπιν βάζουμε το χυμό ντομάτας,

τον μαϊντανό, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και ένα ποτήρι ζεστό νερό.

Σιγοβράζουν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να δέσει

η σάλτσα τους (αν είναι πολύ πηχτή ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο λίγο νερό).
Συνοδεύονται με ρύζι, ή πατάτες τηγανητές ή κοφτό μακαρονάκι και ένα ποτηράκι μπρούσικο

κρασάκι Λήμνου.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button