Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – λαχανικά ανάμεικτα στο φούρνο

Τι θα φάμε σήμερα – λαχανικά ανάμεικτα στο φούρνο

 Αφθονία λαχανικών τώρα το καλοκαίρι, καιρός για ένα νόστιμο πιάτο με αυτά.

ΥΛΙΚΑ

4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους

12 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 2 μέτριες ντομάτες σε φετάκια,

3 – 4 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους

4 – 5 κολοκυθάκια σε ροδέλες

2 μέτρια κρεμμύδια σε φετάκια,

2 χρωματιστές πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια

1 κουταλιά πελτές ντομάτας διαλυμένη σε 1 φλ. νερό (ή 1 φλ. χυμό ντομάτας όχι συμπυκνωμένος)

2/3 φλ. ελαιόλαδο

1 κουταλιά τριμμένο δυόσμο

1 κουταλιά ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια,

2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα λαχανικά, βάζετε τις κομμένες μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να κατεβάσουν το νερό τους. Τις ξεπλένετε και τις στύβετε να στραγγίσουν καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βάζετε όλα τα λαχανικά, το δυόσμο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το μαιντανό και το ελαιόλαδο σε μια λεκάνη και τα αλατοπιπερώνετε.

Τα αδειάζετε σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί που να τα χωράει σε μια στρώση και προσθέτετε το νερό με τον πελτέ (ή το χυμό).

Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα λαχανικά για 1 ώρα στο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλη ½ περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες (αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό για να μη στεγνώσουν).

Συνοδεύονται με τυρί καλαθάκι Λήμνου.

Για επιδόρπιο, μαστιχάτος χαλβάς με ταχίνι και θυμαρίσιο μέλι Αχιλλαδέλη που λιώνει στο στόμα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button