ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα και μανιτάρια

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ – Σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα και μανιτάρια
(μια σειρά με καθημερινές προτάσεις-συνταγές)
ΥΛΙΚΑ
40 Αμπελόφυλλα.
2 κούπες ρύζι καρολίνα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Ένα ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια.
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι –πιπέρι
Φέτα καλαθάκι Λήμνου
Πρόβειο γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε τα αμπελόφυλλα μας και τα ξεχωρίζουμε ένα – ένα.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και μία κούπα νερό. Βράζουν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Η γέμιση είναι έτοιμη.
Σε χωριστή κατσαρόλα (που θα μαγειρέψουμε τα σαρμαδάκια) βάζουμε στον πάτο μια στρώση αμπελόφυλλα.
Παίρνουμε ένα – ένα φύλλο, βάζουμε μία κουταλιά γέμιση, τυλίγουμε τα ντολμαδάκια αρκετά σφιχτά και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και ζεστό νερό να καλύψει τα ντολμαδάκια.
Πριν βάλουμε τη φωτιά να μαγειρευτούν τοποθετούμε πάνω από τα ντολμαδάκια ένα πιάτο πυρίμαχο ανάποδα.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Συνοδεύονται με δύο κατ’ εξοχή νόστιμα παραδοσιακά προϊόντα της Λήμνου, φέτα καλαθάκι και πρόβειο γιαούρτι.