Λήμνος

Το "Ταμπλό Βιβάντ" στο Μούδρο !!!

Ηταν εντυπωσιακό αυτό,  που η Βαρβαρα Βαγιακου Βλαχοπουλου σε εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  ονόμασε ταμπλό βιβάντ…

Στην περιφορά του Επιτάφιου, λοιπόν,  στο Μουδρο σε διάφορα σημεία  της διαδρομής, φέτος 10, υπήρχαν  αναπαραστάσεις  με τη μορφή της ακίνητης εικόνας από τα γεγονότα της Μ. Εβδομάδας.

Το “γαλλικό” της Βαρβάρας,  που εκ των  υστέρων  διαπίστωσα ότι το γνώριζαν πολλοί, σημαίνει σκηνές αναπαράστασης σε ακινησία… και είναι  εκπληκτικό ότι αυτές τις δύσκολες σκηνές της Μ. Εβδομάδας , Μυστικός Δείπνος, Σταύρωση, η υποδοχή με βάγια,  η διαδικασία του Νιπτήρος κλπ,   διεκπεραιώθηκαν με απόλυτο τρόπο από παιδιά κυρίως του Δημοτικού…

Είναι προφανες  ότι έγινε καλή και αυστηρή  δουλειά στο Μουδρο από τον Τοπικό Σύλλογο και είναι φανερό επίσης ότι την  Περιφορά του Επιταφίου,  παρά την κούραση απο την παρατεταμένη Θ.  Λειτουργία και την περασμένη ώρα,  ακολούθησαν πάρα πολλοί! Καποιοι, μάλιστα,  πήγαν στο Μουδρο ειδικά γι αυτό!  

Υπάρχουν φωτογραφίες απο ολες τις αναπαραστάσεις με τη μορφή “ταμπλό βιβάντ”,  τις οποίες θα αναρτήσουμε αργότερα και αξίζει να τις δείτε.

Προς το παρόν σας δίνουμε την αναπαράσταση της “Αυτοκτονίας  του Ιουδα”, την πιο δραματική και καλά σκηνοθετημένη,  κατά τη γνώμη μας,  μαζί με αυτή της Σταύρωσης…  

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button