Λήμνος

Δήμος Λημνου: Μήνυμα Δημάρχου “Χρόνια πολλά, ειρηνικά και ελεύθερα”

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ – Μύρινα,24 Μαρτίου 2021

Μήνυμα Δημάρχου Λήμνου,  Δημήτρη Μαρινάκη   για την επέτειο των 200 χρόνων  από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης των Ελλήνων κατά του οθωμανικού ζυγού, η οποία οδήγησε σε μία νικηφόρα πορεία προς την απελευθέρωση και την ανασύσταση της Ελλάδας. Είναι μία χρονιά – ορόσημο, ευκαιρία να ανατρέξουμε στα μηνύματα της ελληνικής επανάστασης και των αγωνιστών της ανεξαρτησίας, αλλά και στα διδάγματα της ιστορίας ως πολύτιμης παρακαταθήκης για την πορεία μας στο μέλλον.

Φέτος δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε την επέτειο όλοι μαζί, με τη λαμπρότητα που θα άρμοζε σε μια τέτοια μεγάλη στιγμή για την πατρίδα μας. Μπορούμε όμως να τιμάμε έμπρακτα κάθε στιγμή τον μεγάλο απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων και τους ήρωες του ’21, με πίστη στις αξίες που υπηρέτησαν, για την ελευθερία και την εθνική αυτοδιάθεση, με προσήλωση στην προσφορά στην πατρίδα και τις ανάγκες της, όποτε αυτή το προστάζει, με ομοψυχία και συστράτευση. Να αναλογιστούμε ακόμα τη σημασία της διατήρησης μακρόχρονης ειρήνης και σταθερότητας ως απόλυτης προϋπόθεσης για την πρόοδο και την ευημερία.

Η επέτειος-ορόσημο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης συμπίπτει χρονικά με μία εποχή κατά την οποία η Ελλάδα και όλη η ανθρωπότητα διεξάγουν τον δικό τους μεγάλο αγώνα ενάντια στην πανδημία. Οι ήρωες της σύγχρονης εποχής είναι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, που με την ίδια αυταπάρνηση έπεσαν στη μάχη κατά του ιού και συνεχίζουν να μάχονται με γενναιότητα. Όπως ο αγώνας της πατρίδας μας, έτσι και αυτός ο αγώνας θα έχει μία νικηφόρα πορεία. Κάθε μια μάχη που κερδίζεται θεμελιώνει όλο και πιο γερά μέσα μας την πεποίθηση ότι και αυτή τη φορά θα νικήσουμε και θα ελευθερωθούμε. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να έρθει πιο γρήγορα εκείνη η ώρα.

Χρόνια πολλά, ειρηνικά και ελεύθερα

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button